Olga

Hallo en welkom op dit blog. Op deze pagina vind je nét dat beetje achtergrondinformatie over mij dat het bezoeken van Daar Was Eens nóg meer de moeite waard maakt.

21 januari 2016 - Plog 9_zpsmwu2zxzk

Olga

Ik ben Olga, 26 jaar oud (bouwjaar 1990), klein, boekenwurm, letterbeest, ram en naast nog heel veel andere kenmerken óók nog eens de moeder van mijn anderhalf jaar oude zoon I.

Na van kleins af aan altijd mijn belevenissen op papier te hebben bijgehouden, waagde ik in 2004 voorzichtig de sprong naar het digitale schrijven. Ik leerde om profielen te maken en bouwde aan mijn eerste websites waarvoor ik af en toe wat teksten schreef. In 2005 startte ik mijn eerste blog en de rest is geschiedenis. Inmiddels blog ik al zo’n tien jaar met plezier, waarvan sinds 2008 op dit domein. En reken maar van yes dat er hier een paar pareltjes in mijn archieven zijn terug te vinden.

School, studie & werk

Al op zeer jonge leeftijd stond voor mij als een paal boven water dat ik later wilde gaan studeren. In 2007 haalde ik daarom mijn havodiploma en in 2009 dat voor het atheneum. Ik besloot om een bachelor Nederlandse taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit van Groningen te gaan volgen en studeerde in 2012 af. Het daaropvolgende jaar werkte ik hard aan mijn masterscriptie en werd in 2013 Master of Arts.

Aan lang stilzitten deed ik niet, want in datzelfde jaar schreef ik mij in voor een postmaster om zo ook mijn eerstegraadsbevoegdheid te kunnen behalen. Dit project kwam helaas stil te liggen toen bleek dat ik moeder zou gaan worden, maar omdat opgeven geen optie is, ben ik toch zeker van plan dit traject alsnog in 2016-2017 af te gaan ronden.

Met name tijdens mijn studie(s) heb ik freelance veel teksten geschreven, gecorrigeerd en geredigeerd. Zo heb ik een halfjaar voor een krant gewerkt, maar bijvoorbeeld ook in opdracht dit prachtige boek over honden mogen aanpassen.

En omdat het altijd mijn droom is geweest om een eigen tekstbedrijf te beginnen, heb ik deze droom in mei 2016 uit laten komen. Ook dit blog maakt daar deel van uit. Voor meer informatie over het zakelijke gedeelte van daarwaseens.nl // Daar Was Eens verwijs ik je graag door naar de daarvoor bestemde pagina.

4 februari 2016 - Ik geef altijd over

Moederschap

In december 2014 werd ik moeder van I., toen 50 centimeter groot en nog geen drie kilo zwaar. En met veel liefde en de steun van familie en vrienden draag ik sindsdien de zorg voor een vrolijke, temperamentvolle en muzikale jongen van inmiddels anderhalf jaar oud. Het klopt inderdaad dat er bij de opvoeding van I. geen partner betrokken is en dat heeft zo z’n redenen. Maar aan kniezen doe ik niet, want als ik naar de tekeningen in het tafelblad kijk en mijn zoon op zijn plastic gitaar zie spelen, weet ik dat ik het er tot dusver goed vanaf gebracht heb. ;)

Mocht je graag meer willen weten over mijn kijk op het alleenstaande moederschap, dan verwijs ik je graag door naar deze video.

N.B. Ik kies er bewust voor om niet de volledige naam van mijn zoon op het wijde web te gebruiken. Niet omdat ik niet wil dat jullie zijn voornaam weten, maar omdat ik van mening ben dat je (kleine) kinderen best voor een groot deel buiten het digitale beeld mag houden. Om diezelfde reden kies ik ervoor om (vrijwel) geen herkenbare foto’s van mijn zoon op dit blog te plaatsen. Ik vind namelijk dat mijn zoon géén verlengstuk van mijn blog en bedrijf is. Bovendien ben ik van mening dat je het bereik van het internet niet moet onderschatten. Let wel: deze opvatting heeft niet als doel ouders met een andere visie neer te halen, dit is puur en alleen hoe ik over deze kwestie denk. 

Liefs Olga