Over mij

Over mij, wie is Olga?

Olga is een geboren en getogen Assense, die al sinds 2008 over allerlei belevenissen blogt op deze website. Ze is één van de vele vrouwen op het internet die ooit met veel plezier in papieren dagboeken heeft zitten schrijven, waarna het bijhouden van een weblog een grote hobby werd.

Over mij

Studie en werkervaring

Na het behalen van mijn havodiploma stapte ik over naar het vwo. Ik behaalde tot twee keer toe mijn eindexamen en begon in 2009 aan de bachelor Nederlands Taal en Cultuur aan de universiteit in Groningen. Na het afronden van deze bachelor en mijn master, besloot ik om voor een nieuw doel te gaan. Ik koos ervoor om de verkorte opleiding tot docent Nederlands te volgen.

Heel wat studiejaren later heb ik enige les- en werkervaring in het onderwijs opgedaan. Hoewel ik dit als beginnend docent af en toe best pittig vind, vind ik het lesgeven ont-zet-tend leuk. Door zowel in de onderbouw- als bovenbouwklassen les te geven, heb ik me als docent en mens enorm ontwikkeld. Want leerlingen leren niet alleen van mij, ik leer ook zeker van de leerlingen. En daarom ben ik van mening dat ik mij op dat gebied in de toekomst nog flink kan ontwikkelen. Lesgeven is zeker iets waar ik passie in vind.

Iets wat nog veel langer een passie vormt, is het schrijven van teksten. Zoals ik net opmerkte ben ik in 2008 begonnen met het schrijven van blogs op deze site. Om eerlijk te zijn schreef ik al veel langer, maar heb ik op daarwaseens.nl pas echt een archief op weten te bouwen. In verband met privacy, toekomstige werkgevers (en leerlingen) en het feit dat ik inmiddels moeder van twee jongens ben, heb ik ervoor gekozen het overgrote deel van mijn geschreven verleden privé te maken. Sinds een jaar schrijf/blog ik dus bewuster.

In 2016 heb ik de stap naar het ondernemen gezet. Ik schreef dit blog in bij de Kamer van Koophandel en sindsdien bied online en offline diensten aan. Ik richt mij namelijk op het corrigeren, redigeren en schrijven van teksten. Ook andere talige klussen ga ik niet uit de weg. Met mijn ervaring als docent ben ik bijvoorbeeld ook in staat om bijles Nederlands te geven. Het nakijken van scripties of verslagen vind ik alleen maar ontzettend leuk en het recenseren van boeken of bespreken van producten behoort ook tot de mogelijkheden.

Ik ben in ieder geval erg blij dat ik hobby en werk zo goed met elkaar heb weten te combineren. En ook daar zie ik in de toekomst nog doorgroeimogelijkheden.

Privé

Naast blogster, student en docent (soms) ben ik ook moeder van twee heel leuke jongens. We vormen op dit moment een niet-traditioneel gezin van drie. En samen met onze katten wonen wij in een fijn huis in Drenthe.

Toen ik in 2014 voor het eerst moeder werd, koos ik ervoor om mijn zoon niet in beeld te brengen op dit blog en verdere social media. Dat is ook de reden waarom ik weinig tot geen foto’s van mijn (nu twee) kinderen deel. Ook de namen van de beide jongens schrijf ik hier niet voluit. In hun geboorte-aankondigingen heb ik dat eenmalig gedaan en om daarna hun initialen (I. en G.) te gebruiken. Als je mij en/of de kinderen kent, zou ik het heel fijn vinden als je beide ‘regels’ respecteert en navolgt.

Neem voor meer informatie of vragen vrijblijvend contact op met mij via info@daarwaseens.nl.