14 januari 2019

Mijn interieur + foto’s

Geplaatst in: interieur

Mijn interieur

Eens in de zoveel tijd heb ik zin om ‘iets’ in mijn huis te veranderen. De ene keer is het een meubelstuk of zijn het accessoires, de andere keer trek ik de woonkamer overhoop of verf ik een muur in een andere kleur. In december was het weer zover en kreeg ik zin om de muren van de eethoek te verven. In dit blog deel ik een korte sneak peek van de eethoek.

Noot vooraf: ik gebruik altijd Flexa muurverf van Gamma of Praxis. In tegenstelling tot andere blogs, word ik daar niet voor betaald en zijn deze updates geen gesponsorde artikelen. Ik heb gewoon gemerkt dat ik het beste met Flexa uit de voeten kan en daarom blijf ik hier bij elk nieuw project op terugvallen.

Donkere muren

Zo vlak voor de kerstvakantie begon het weer te kriebelen. Op social media had ik al een paar keer mooie interieurfoto’s van huizen met donkere muren voorbij zien komen en ineens wist ik het: dit wil ik ook.

In het begin vond ik het trouwens maar een gewaagde stap, omdat ik dacht dat donkere muren een ruimte optisch kleiner zouden maken. Omdat ik stiekem heel erg op die optische ruimte gesteld ben, vond ik de overstap van licht naar donker dus behoorlijk spannend. Uiteindelijk smeerde ik samen met I. twee testers uit over de muur en toen was er geen weg meer terug.

I. koos voor de kleur Industrial Grey en hielp mee met verven. Hoewel er nog wel wat bijgewerkt moet worden, ben ik meer dan tevreden. Qua ruimteverlies valt het ontzettend mee. Sterker nog: ik heb niet het idee dat de eethoek er optisch kleiner van is geworden. Wel denk ik dat een ronde tafel hier beter tot zijn recht zal komen en verander ik nog wel een keer van lamp. (Maar dat laatste durf ik weer niet zo goed als ik bedenk hoeveel moeite het ophangen gekost heeft..)

Mijn interieur

Interieur

Interieur

Als klap op de vuurpijl heb ik na vijf jaar ook alle plinten eens geschuurd en gelakt. Wat mij betreft heb ik de kerstvakantie goed benut. Tijd voor een volgend project! Staat er al iets in jouw klusagenda genoteerd?

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reply sammie 23 januari 2019 at 19:46

  Gaaf geworden! De meubels springen er juist uit nu :) Wij hebben de slaapkamer wand op de planning staan en denken ook na over zwart, of iets in die richting.

  • Reply Olga 24 januari 2019 at 13:07

   Als je weer gaat verven, houd dan de Gamma of Praxis in de gaten, want die hebben regelmatig aanbiedingen op het gebied van verf. Ik hoefde voor een vrij grote pot van Flexa helemaal niet veel te betalen dit keer!

 • Reply Lenneke 22 januari 2019 at 23:55

  Mooi geworden! Ik twijfel ook over een donkere muur in mijn nieuwe huis, maar de nog te plaatsen keuken is ook al vrij grijs en donker. Dus misschien kan ik dan beter voor een lichte kleur gaan? Ik weet het niet. Dus ik vind het knap dat jij wel een keus hebt kunnen maken en dat je nog zelf verft ook, haha. Props!

  • Reply Olga 24 januari 2019 at 13:09

   Bedankt voor het compliment! Ik vind het zelf wel lekker om te verven, ik ontspan als ik met een kwast bezig kan zijn. En dan vind ik het ook lastig om op te houden hoor, ik verf het liefst door tot ik de hele muur af heb.. In mijn keuken heb ik Early Dew op een paar muren gesmeerd, dat vind ik mooi staan bij wit, maar kan volgens mij ook goed tegen een wat donker meubel. Of iets van lichtgrijs misschien? Okergeel?

 • Reply Evelien 22 januari 2019 at 14:10

  Erg mooi interieur, leuk ingericht en die donkere muur is echt heel tof!

  • Reply Olga 24 januari 2019 at 13:09

   Ah, dankjewel voor je bericht! X

 • Reply Irene 17 januari 2019 at 08:43

  Oh wauw, ik vind zo’n donkere muur eigenlijk héél mooi! Ik zou het zelf ook wel durven maar ik weet dat het voor onze woonkamer niet veel goeds zou doen. Toen wij in ons huis trokken, waren de muren heel donker en omdat we langs de voorzijde niet zoveel licht binnen krijgen én de ruimte vrij smal is, was wit wel de beste keuze denk ik. Maar zo donkergrijs staat echt prachtig met hout. Binnen een aantal maanden is onze gang aan de beurt en kan al niet wachten om daarvoor kleurtjes uit te zoeken ^^

  • Reply Olga 25 januari 2019 at 20:27

   Ik dacht dus dat het alles heel donker zou laten lijken en daarmee ook kleiner, maar dat is helemaal niet zo. Ik denk dat het vooral een combinatie van verf, licht en de kleur van de meubels is om er ofwel een donker of een lichter geheel van te kunnen maken.

 • Reply Elisa 15 januari 2019 at 20:39

  Wouw ik zou normaal helemaal geen donkere muur willen, maar dit staat wel heel erg mooi! Wij hebben nu eindelijk bijna het huis een beetje klaar na drie maanden. Straks is de tuin aan de beurt.

  • Reply Olga 25 januari 2019 at 20:28

   Vorig jaar heb ik rond de herfst nog een heleboel tegels verzameld en ik hoop straks in het voorjaar mijn voortuin opnieuw (en netter) te kunnen betegelen. Daar ligt nu een ratjetoe aan soorten tegels en nog vreselijk ongelijk ook zodat je er eigenlijk nooit goed kunt zitten als het zonnetje schijnt.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.