interieur samenwerking

Stadskaart van Assen

Stadskaart van Assen

Gistermiddag deelde ik een toffe foto op Instagram. Een paar weken geleden mocht ik namelijk iets leuks voor dit blog uitkiezen en dat werd een stadskaart van Assen.

Stadskaart van Assen

De trend van stads- of wereldkaarten aan de muur gaat al een tijdje mee. Ik vond ‘m altijd al leuk, maar kon nooit een geschikte poster vinden. Blijkbaar deed Assen het eerst niet zo goed. Het zijn namelijk toch de grotere steden die gretig aftrek vinden. Ik gok dus dat er in heel wat (studenten)kamers in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht een dergelijke stadskaart aan de muur prijkt.

Het assortiment

Mijn exemplaar kreeg ik cadeau van de webshop wereldkaarten.nl. In dit assortiment vind je naast wereldkaarten ook stads- en landkaarten, wereldbollen en kraskaarten en dat betekent dat je hier prima voor een fotocadeautje kunt slagen. Het aanbod van de wereldkaart poster(s) is ruim, de klant heeft keuze uit maar liefst 90 soorten posters gerekend vanaf een prijs € 9,99-, De modellen variëren van heel klassiek tot een heuse Mondriaan. Die laatste past dan misschien niet helemaal goed in een woonkamer met steigerhout en early dew op de muur, maar in een kantoorruimte des te beter. Niks mis met een beetje kleur op de zaak.

Stadskaart van Assen

De stadskaarten

Het aanbod aan stadskaarten beperkt zich voorlopig tot de hoofdsteden van Nederland en enkele Duitse en Oostenrijkse steden als Berlijn, Innsbruck en Wenen. Waarom buurlanden als Frankrijk en Engeland vooralsnog zijn overgeslagen weet ik niet, maar misschien komt daar binnenkort wel verandering in. Ik denk namelijk dat er genoeg mensen staan te popelen om een stukje Londen of Parijs aan de muur te hangen.

Kaarten op canvas zijn er vanaf € 34,95-, en posters voor nog geen tientje. En ook dat betekent dat je hier voor een cadeautje kunt slagen. Het enige minpunt vind ik wel het ontbreken van passende lijsten in de webshop. Het zijn namelijk alleen de wereldkaarten die ingelijst kunnen worden als de klant dit wil.

De posters met daarop een afbeelding van de stad zijn helaas te stevig (en mooi) om zo los aan de muur te prikken. En dus is een lijst wel nodig. Hiervoor gebruikte ik zelf een lijst die vroeger in mijn tienerkamer aan de muur hing, maar die heeft natuurlijk niet iedereen onder een bed bewaard liggen. #verbeterpunt

De service

Normaal gesproken schrijf ik niet uitgebreid over het contact met de aanbieder van het product. Ik ontvang aangevraagde of aangeboden producten namelijk altijd keurig op tijd en heb niets te klagen. Ook dit keer kwam mijn pakket binnen enkele dagen aan. Maar dit keer met helaas een verkeerde zending. In plaats van mijn zorgvuldig uitgekozen stadskaart van Assen toverde ik een prachtige zonsondergang op een canvas doek uit de doos. Hartstikke mooi natuurlijk, maar niet wat ik verwacht had.

Ik mailde terug en kreeg een positief antwoord van de klantenservice. De eerste bestelling mocht ik houden bij wijze van cadeau en mijn stadskaart zou alsnog snel naar me verstuurd worden. Kijk, daar houd ik van. Soms zitten er bij samenwerkingen nog wel eens addertjes onder het gras: verzendkosten die je voor eigen rekening moet nemen of een product dat toch niet lijkt op wat je uitgekozen hebt. Heel fijn dat het dus ook echt wel anders kan.

Koop jij wel eens (stads)kaarten voor een decoratief doel?

(*) Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top