boek, film en muziek

Dit vind ik van ‘De zeven zussen’ (Lucinda Riley)

De zeven zussen

Zeker vier jaar lang las, besprak en bestudeerde ik literair werk van Nederlandse bodem. Gek genoeg houd ik ook heel erg veel van vertaald en minder literair werk. Ik kan bijvoorbeeld echt genieten van romans die zich ergens op het platteland in het buitenland afspelen. Doe er dan een vleug liefdesverdriet en een groot mysterie bij en van mij heb je de komende dagen geen last. Vorig jaar kocht ik het boek De zeven zussen en sindsdien ben ik fan van deze serie.

De Zeven Zussen

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Op reis naar Rio

Na het openen van haar brief besluit Maia om haar veilige thuishaven in Zwitserland te verlaten en naar Rio af te reizen. Dat is immers de plek waar Pa Salt haar ooit vandaan heeft genomen. Met niet meer dan haar brief, een tegeltje met inscriptie en de coördinaten die naar haar geboorteplek leiden, hoopt Maia antwoorden te vinden op de vragen over haar verleden.

In Rio aangekomen ontdekt Maia al snel dat ze afstamt van Izabela Aires Cabral, die ooit één van de mooiste vrouwen van Brazilië werd genoemd. Een bundel brieven, stiekem aan Maia overhandigd door de huishoudster van haar biologische oma, brengt Maia terug in de tijd. Het zijn de roerige jaren twintig van de vorige eeuw. Een tijd waarin niet vaak naar het woord van een vrouw wordt geluisterd en gearrangeerde huwelijken heel gewoon waren.

Maia leest over het leven van haar overgrootmoeder Izabela, die als jonge vrouw een aantal maanden in Parijs woont. Ze leert daar de kunstenaar Laurent kennen die haar hart verovert. Laurent werkt daar voor de man die verantwoordelijk is voor het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld. Als vrouw van goede komaf heeft Izabela helaas weinig keus en keert ze bedroeft terug naar Rio de Janeiro.

De kunst en de bouw van het beeld zullen nog een belangrijke rol spelen in het voorouderverhaal van Maia. Toch vallen de meeste puzzelstukjes pas erg laat in het verhaal op hun plek.

Een aanrader?

Ik kocht De zeven zussen puur uit nieuwsgierigheid. Zoals ik eerder al schreef, ben ik namelijk best dol op romans waar ik bij weg kan dromen. Wat dat betreft is het decor waartegen het verhaal van Maia zich afspeelt daar erg geschikt voor. Ik ben dus echt fan.

Uit de grote bronnenlijst die achter in het boek is opgenomen, blijkt bovendien dat Lucinda Riley veel moeite heeft gedaan om alles geschiedkundig te laten kloppen. Het is de mix tussen geschiedenis en fictie die het allemaal zo boeiend maakt.

Uiteraard heb ik het niet bij dit ene deel gelaten en ligt Parel, het vierde boek in de kast op me te wachten. Het is na het eind van Harry Potter nog niet voorgekomen dat ik zó opging in een serie.

Ben jij ook al om?

Dit artikel bevat een affiliatelink.

4 thoughts on “Dit vind ik van ‘De zeven zussen’ (Lucinda Riley)

  1. Nóg niet, want ik probeer geen series meer te beginnen die nog niet volledig uitgekomen zijn… Hij staat wel hoog op mijn lijstje, maar ik wacht nog even.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top