persoonlijk

Waar werd ik deze maand gelukkig van? (IV)

Waar werd ik blij van?

Dankbaarheid zit ‘m voor mij in kleine dingen. Ik kan daarom enorm genieten van een mooie ochtendzon of hulp uit onverwachte hoek. Omdat januari alweer voorbij is, is het dus een goed moment om eens terug te blikken op de dingen waar ik blij van werd deze maand.

Waar werd ik deze maand gelukkig van?

Het voorjaar – Officieel duurt de winter nog tot 20 maart 2020, maar toch merk ik al ‘iets’ in de lucht. Het is ’s ochtends niet alleen lichter dan een aantal weken geleden, maar ook frisser en helderder. Ik word blij van de eerste knoppen aan bomen en struiken, maar ook van de bloembollen die opkomen. Het voorjaarsgevoel krijg ik vooral van de vogels die ik alweer hoor fluiten en vliegtuigen die ik ‘ineens’ weer hoor. Alsof er een paar maanden een soort radiostilte heeft geheerst.

Anderen die aan jou denken – Als moeder sta ik elke dag voor mijn twee jongens klaar. Ik doe dit met de grootste vanzelfsprekendheid en een portie liefde. Op hun manier zijn ze met mij bezig, uiteraard. Maar even de was wegwerken of een snelle boodschap doen, zit er voorlopig nog niet in. ;) Ik heb al een tijd geen eigen auto meer en leun wat dat betreft enorm op anderen. Iets wat ik ook niet te vaak wil doen, want: vervelend. Maar als iemand aanbiedt me bij het boodschappen doen te helpen, word ik daar erg blij van natuurlijk. Vorige week kon ik zo niet alleen alle weekboodschappen inslaan, maar ook andere grote items inslaan die ik al een tijdje nodig heb. Een eigen auto mis ik wel, maar hulp uit onverwachte hoek maakt veel goed.

Naar training – Hoewel ik al een tijd bij de KvK sta ingeschreven, is mijn blog geen fulltime baan. Nu ik ben afgestudeerd en meer ruimte heb voor verdieping in andere zaken, wil ik daar echter wel meer werk van maken. En daarom volg ik nu al zo’n drie weken een training die mij ondersteunt bij het (zelfstandig) ondernemen. De training is leerzaam en plezierig tegelijk! Na elke sessie ben ik in ieder geval erg gemotiveerd om met mijn nieuwe kennis aan de slag te gaan.

Lezen – In elk overzicht benoem ik het lezen van (dikke) boeken. Ik houd ervan en geniet enorm van het lezen van een dikke pil. Op dit moment ben ik de boeken van Lucinda Riley aan het verkennen. Ik ben niet alleen in haar zevendelige serie begonnen, maar ook in de losse verhalen. Stuk voor stuk romans waar ik heerlijk bij wegdroom. En dat kan ik wel gebruiken. Binnenkort meer daarover op dit blog!

Handwerken – Ik ben niet de meest creatieve moeder en niet erg handig. Toch kreeg ik een paar weken geleden zin om iets te gaan zitten maken. Ik bestelde viltpakketjes bij verschillende webshops (via Atelier Pippilotta) en naaide mijn eigen Koning Winter in elkaar. Op antroposofische (kleuter)scholen spelen vilten poppen een grote rol. Ze staan namelijk het hele jaar door op de seizoenstafel in de klas. Ik vond dit altijd al erg leuk, maar ook moeilijk om na te maken. Mijn pop ziet er voor een eerste poging goed uit. En dat nodigt uit voor meer.

Ik wens je een fijne week toe!

3 thoughts on “Waar werd ik deze maand gelukkig van? (IV)

  1. Wat een mooi lijstje. Ik heb het lezen echt weer opgepakt en merk ook dat het me goed doet. En verder heb ik toevallig ook een heel lijstje op mijn blog staan, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top