samenwerking

(School)foto’s op dibond

Foto's op dibond

In oktober vorig jaar werd mijn oudste zoon voor het eerst op de schoolfoto gezet. In z’n nette kleding stond hij met een pet op te shinen. Na schooltijd konden de kinderen ook nog met hun broers en zussen op de foto. Hier meldde ik de jongens uiteraard voor aan, want dit zijn precies de foto’s die ik als moeder graag in de woonkamer neerzet.

En natuurlijk bestelde ik na afloop het complete pakket aan foto’s, inclusief het digitale materiaal. Want ook opa, oma en de rest van de familie zet wel graag zo’n leuke foto neer.

De schoolfoto’s

Niet lang daarna werd ik door Drukwerknodig.nl benaderd. Ik kreeg de vraag of ik een samenwerking aan wilde gaan door een product naar keuze te testen. Mijn keuze viel al snel op de wanddecoratie, omdat ik die schoolfoto’s wel graag ergens in de woonkamer wilde plaatsen. Daarom koos ik voor het afdrukken van foto’s op dibond, twee stuks in totaal.

In dit blog vertel ik je meer over de foto’s, het bestelproces en dibond. Is het afdrukken van foto’s op dibond een aanrader? Je leest het hier.

Drukwerknodig?

Drukwerknodig is een webshop waar je zowel particulier als zakelijk een heleboel drukwerk kunt bestellen. Je kunt hierbij denken aan visitekaartjes, mokken, kaarten en verschillende vormen van wanddecoratie. Alle drukwerk kan online besteld worden en omdat alle producten in een eigen digitale drukkerij gemaakt worden, is het team erg flexibel. Werk op maat is bovendien geen probleem.

Het drukken van boeken behoort overigens tot de specialiteit van Drukwerknodig. Op de speciale boekenpagina vind je informatie over de manieren waarop je een boek kunt laten inbinden. Denk hierbij aan softcover, hardcover en wire-o.

Alle boeken worden op de nieuwste Nexfinity persen van het merk Kodak gedrukt. Dit levert een optimale drukkwaliteit op. Wanneer de bestelling het productieproces heeft doorlopen, wordt er bovendien nog op een tiental punten gecontroleerd. Dit levert je niet alleen een optimale, maar ook een foutloze druk op. Handig toch?

Aan de slag!

Omdat ik niet één maar twee kinderen heb, koos ik ervoor om twee schoolfoto’s op dibond af te laten drukken. Ik koos voor twee keer het formaat van 20 x 30. Daarna ging ik met hulp van de online editor aan de slag. Dat was niet moeilijk, want het stappenplan spreekt voor zich. Denk hierbij aan de vraag of je je vlak handmatig of automatisch wilt vullen met de geselecteerde foto’s. Je hoeft er in principe alleen voor te zorgen dat de foto’s binnen de stippellijn worden geplaatst. Dit is namelijk het snijvlak van de foto.

De foto’s die in oktober vorig jaar gemaakt werden, konden (na betaling) via een persoonlijke code van nieuweschoolfoto.nl gedownload worden. De foto’s werden in twee verschillende maten aangeleverd en voor de foto’s op dibond koos ik dus voor het grootste formaat (2510 x 1673) klassenfoto. Op het moment dat je foto’s in een digitaal album plaatst of als fotoproduct besteld, zou ik ook altijd kiezen voor het grootste formaat foto dat je bezit. Zo blijft de afbeelding namelijk lekker scherp en heb je er het meeste plezier van.

Foto’s op dibond

Dan nog even de uitleg over het materiaal. Dibond bestaat uit twee platen aluminium met een polyethyleen (dit is kunststof/plastic). Het is zeer sterk materiaal dat een lange levensduur kent. Het is steviger dan doorsnee aluminium, lichtgewicht en UV- en waterbestendig. Ideaal voor binnen- en buitengebruik dus!

Dibond wordt veel gebruikt bij het maken van gevelreclame, naambordjes en reclameborden. Dit zijn producten die aan verschillende weersomstandigheden blootgesteld worden. Het is dus echt handig dat dibond zo’n lange levensduur kent en UV- en waterbestendig is.

Het materiaal is ook geschikt voor decoratie binnenshuis. Ook hier wordt het dan als vorm van wanddecoratie aangeleverd. Wanneer je je foto op dit materiaal af laat drukken, kun je kiezen voor een gladde of geborstelde toplaag. Wanneer je voor de geborstelde toplaag kiest, krijgt de decoratie een wat stoerdere en grove look. Dit past bijvoorbeeld mooi in een woonkamer waar de industriële look wordt uitgedragen.

Ook kun je ervoor kiezen om een ophangsysteem mee te bestellen. Dit is een zogenaamd ‘zwevend’ systeem. Als je het haakje van het systeem aan de muur bevestigt en je foto ophangt, hangt deze een stukje van de muur af waardoor er een zwevend effect ontstaat. Dit systeem heb ik ook in huis, maar nog niet gebruikt. De foto’s staan hier namelijk op een plank boven de tv. Ook leuk!

Het eindresultaat

Omdat ik geen herkenbare foto’s van mijn kinderen op het internet wil delen, heb ik de productfoto’s aangepast. Zo heb je toch een beeld bij wat een foto op dibond precies is.

Foto's op dibond

Foto's op dibond

Wat heb jij dit keer met de schoolfoto van je kind(eren) gedaan?

Gesponsord bericht of ontvangen producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top