samenwerking

Visitekaartjes, eindelijk heb ik ze!

Visitekaartjes

Als ondernemer zijn ze eigenlijk onmisbaar: visitekaartjes! Ruim drie jaar lang was ik een ondernemer zonder kaartjes, maar dat is nu verleden tijd. Na een leuk aanbod van Studentendrukwerk ben ik eindelijk in het bezit van een flinke stapel visitekaartjes.

Een paar weken geleden kreeg ik namelijk een leuke mail van Femke van Studentendrukwerk. Ze vroeg of het me leuk leek een review te schrijven over één van de producten uit hun webshop.

Studentendrukwerk

Zoals de naam van de webshop doet vermoeden, richt deze zich op het drukken van belangrijke studentendocumenten zoals proefschriften, rapporten en scripties. Maar ook wanddecoratie en overige producten als bierviltjes en menukaarten behoren tot de opties van het drukwerk.

Ik koos voor het ontwerpen van visitekaartjes om de simpele reden dat ik die tot voor kort niet had! Om de visitekaartjes te kunnen ontwerpen, registreerde ik me eerst als nieuwe klant. Daarna scrolde ik in het menu naar de ‘overige producten’ waar de link naar visitekaartjes te vinden is. Wanneer je net als ik deze pagina bereikt hebt, kun je kiezen voor een online ontwerp of het invoeren van je eigen PDF-bestand.

Online editor of PDF

Met hulp van een online editor kun je visitekaartjes naar eigen smaak ontwerpen. Als je dus niet heel veel grafische kennis hebt, kun je wel gewoon een heel professioneel kaartje ontwerpen. Dit doe je met behulp van een aantal standaard ontwerpen, waarvan ik er zeker een paar heel tof en mooi vond.

Als je gewend bent aan het ontwerpen van, bijvoorbeeld, visitekaartjes, dan kun je ook je eigen PDF-bestand aanleveren. Dit bestand wordt dan wel even voor je gecontroleerd, voordat je tot een definitieve bestelling overgaat. Wel zo handig natuurlijk, want je bestelt natuurlijk liever alles direct goed.

Visitekaartjes

Visitekaartjes

De afmetingen van de kaartjes bij Studentendrukwerk zijn 8,5 x 5,5 centimeter groot en voldoen daarmee aan het standaard formaat visitekaartje. Ze zijn zowel liggend als staand af te drukken. Ik koos voor een dubbelzijdig ontwerp op mat glanzend papier, voor een nette uitstraling. Op de ene kant plaatste ik het logo en de belangrijkste contactgegevens; op de andere kant een korte uitleg over mijn werkzaamheden als ondernemer.

Ik ben meer dan tevreden over het resultaat, al wat het wel even puzzelen om de tekst er goed op te krijgen. Een dag na mijn bestelling ontving ik het pakje al. Dat is nog eens fijn! Mocht je dus op korte termijn een belangrijke gebeurtenis hebben en nog zonder visitekaartjes zitten, dan heb je aan de service van Studentendrukwerk zeker een goede.

(*) Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.

6 thoughts on “Visitekaartjes, eindelijk heb ik ze!

  1. Hallo Natalie, heb je dan je kaarten besteld bij de drukkerij die je in je link noemt of bij een andere partij?

  2. Drukwerk is nog lang niet dood. Ook ik zweer bij flyers en visitekaartjes voor de nagelstudio. Wel is het goed dat je je bewust bent van het formaat van het drukwerk. Ik heb bij een andere online aanbieder van visitekaartjes ooit besteld en kwam er pas achteraf achter dat het formaat dat ze daar hanteren, kleiner was.

  3. Leuk! Ik gebruik zelf weinig visitekaartjes in real life maar ook niet echt voor mijn blog.

  4. Dit kaartje heb ik echt in een heel korte tijd ontworpen en zoals ik al zei heb je de bestelling de volgende dag al in huis. Het loont de moeite er eens een dagje voor te zitten en een ontwerp in te dienen, dan ben je er direct mee klaar ;)

  5. Mooi! Ik ga er ook eens voor kijken en mijn vriend heeft eigenlijk ook nog visitekaartjes nodig. Maar het lijkt zo’n prul dat je het vaak vergeet en als je het nodig hebt, schiet het je ineens weer te binnen om het dan een dag later weer te vergeten :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top