persoonlijk

Een terugblik op.. week 40 (2019)

Hoi! Een paar weken geleden stelde ik op Instagram de vraag of het nog wel interessant is om andermans weekoverzichten te lezen. Dit bleek nog steeds (!!) het geval en daarom begin ik op mijn vrije vrijdagavond aan het eerste weekoverzicht van dit jaar. Ik vertel jullie maar alvast dat ik nog wel zoekende ben naar een stijl en weergave, maar daar gaan we met z’n allen nog wel achterkomen. Dit is een terugblik op.. week 40!

Maandag

Op maandag breng ik I. per fiets naar school toe. We hebben zoals vaker bij oma gelogeerd en moeten dus een stukje verder fietsen. Voor mij als doorgewinterde fietser is dat trouwens geen probleem. Zolang de regen niet met bakken uit de hemel stort en het niet vriest of hard sneeuwt, fiets ik wel door.

Dinsdag

De dag erna is het wonder boven wonder eigenlijk best lekker weer. In plaats van kou en stromende regen, is het namelijk zacht en schijnt het zonnetje. Komt ons helemaal goed uit, want I. gaat met zijn klasje naar het bos toe. Omdat I. het alleen niet zo goed op autoritjes doet, breng ik hem zelf naar het bos toe. Ook G. gaat mee en aan het eind van de ochtend krijg ik ze bijna niet meer mee naar huis terug.

Week 40

Eenmaal thuis pel ik G. uit zijn natte kleding en probeer ik er, zonder succes, nog een boterham in te proppen. Dan rijden we snel weer terug naar het schooltje om I. op te halen.

Woensdag

Omdat I. nog tot de jongste groep kleuters behoort, hoeft hij nog niet op woensdag naar school toe. Ik vind dat overigens geen probleem, want kinderen zijn maar even klein en ik heb die van mij al praktisch heel de zomer moeten missen. Wij vermaken ons in ieder geval elke dag wel. Met het oog op het kinderboerderij- en bossucces gaan we daar ’s ochtends nog een keer naartoe met oma.

Eerst rijden we langs de kringloop, waar ik nog een paar voorleesboeken voor de kinderen scoor en dan rijden we door naar het bos. Het bos waar ik nu al een tijdje over schrijf, is trouwens het Asserbos. Dat is een groot, maar vooral oud bos dat (volgens mij) een heel groot deel van ‘ons’ stadshart in beslag neemt. Ik ben hier wel eens met een geleende hond gaan wandelen en kan je vertellen dat je in dit gebied gemakkelijk de hele dag aan de wandel bent.

Een paar jaar geleden (2015) is er een Duurzaamheidscentrum in dit bos gebouwd. Ik ben er de afgelopen jaren al een paar keer met I. wezen kijken en G. ging er deze zomer met zijn opa en oma voor het eerst naartoe. Op woensdag eten we er samen pannenkoeken en lopen we een rondje langs de dieren. Omdat het alleen wel steeds regent, blijven we er dit keer niet zo lang.

I. en oma rijden nog snel terug naar de kringloop om onze koopjes op te halen en ik fiets terug naar huis om G. op bed te leggen. Als deze slaapt en oma weer weg is, zet ik de bak met knutselspullen op tafel neer. Ik heb nog wat tijd met mijn kinderen apart in te halen en daar gebruik ik het slaapje van G. voor. Terwijl I. glitterlijm maakt, begin ik met een soort letterkaart. Ik wil I. namelijk de schrijfletters aan gaan leren en heb daar mijn eigen ‘lesje’ voor bedacht.

Donderdag

Op donderdag is I. het hulpje van zijn juf. Ikzelf klets tot in de middag bij met Madelon. We hebben elkaar al een hele tijd niet gezien en hebben wat in te halen.

Vrijdag

Midden in de nacht ben ik ineens in de weer met zakdoeken en snot en ligt er een ziek kind in bed. Die meld ik mooi af! Heel de vrijdag brengen we door in pyjama en ik sta alles toe. I. bouwt een hut in de woonkamer en ik zit op een klapstoel aan tafel. ’s Avonds komt oma langs om patat te bakken, leuk!

Die avond ga ik eigenlijk te laat slapen, maar hee: het is weekend. Dus ook voor mij.

Zaterdag

Zaterdag fietsen we naar de stad voor vis, nieuwe schoenen voor I. en broekjes voor G. Het is eigenlijk best lekker en ik neem me direct voor om weer eens langs de herten te fietsen. Puntje voor de zondag misschien? Thuis krijg ik G. niet meer op bed voor zijn middagslaap, dus wanneer ik aan dit overzicht werk, ligt hij dan ook ’s avonds laat nog bij me op de bank. Hij valt aan het begin van de avond als een blok in slaap, om vervolgens na een uur weer wakker te worden. Een soort extreem verlaat middagdutje en voor mij niet een heel goede timing.. Maar het is gelukkig weekend en ik kan gewoon verder blijven schrijven.

Uiteindelijk is het half een als we ein-de-lijk kunnen slapen. Help!

In dit weekend heb ik me een paar keer voorgenomen om alvast wat aan de tuin te doen. Ik moet de druiven nog plukken en de uitgebloeide zonnebloemen verwijderen. Dit jaar kunnen de meeste tuinmeubels gelukkig onder het nieuwe afdakje staan en da’s best handig! Het is er groot genoeg om de houten bank en het spijlenbed (dat ik ook als tuinbank gebruik) neer te zetten en de fietsen droog te stallen. Ik denk dat ik er ook maar meteen een winters hoekje van maak, met kerstlampjes en al. Dat oogt toch gezelliger dan alles onder beschermhoezen weg te stoppen, toch?

Zondag

Vandaag kijken we een groot deel van de ochtend naar filmpjes op YouTube. Ik zoek er vaak de filmpjes van ‘vroeger’ in op en nu kijken we al een tijdje naar De avonturen van Tom Sawyer. ’s Middags fietsen we nog een stukje en gaan we kastanjes zoeken. En oma heeft heel toevallig een vintage speelgoedboerderij gekocht die we nog even moeten bewonderen.

Fijne maandag allemaal!

(*) Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.

One thought on “Een terugblik op.. week 40 (2019)

  1. Ohh, heerlijk om lekker naar het bos te gaan én dat er patat voor je gebakken is. Ook echt the real deal met zelfgemaakte patat? Ik wil dat echt een keer proberen, maar het lijkt me serieus lastig, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top