persoonlijk samenwerking

Afgestudeerd, garden-warming en tips voor een goed feestje!

Garden warming

Ik heb het hier volgens mij nog niet uitgebreid besproken, maar in september ben ik opnieuw afgestudeerd. Voor het eerst in mijn leven heb ik zó lang over het afronden van een studie gedaan als nu, maar het resultaat mag er wezen. Want na een paar weken hard werken en mijn zoontjes weinig zien, kreeg ik begin september het verlossende antwoord: mijn onderzoek was voldoende en al mijn vakken waren gehaald. Ik heb mijn lesbevoegdheid binnen; reden genoeg voor een (bescheiden) feestje!

Afbeelding via Juan Pablo Arenas // Pexels.

Afstuderen met twee jonge kinderen

Na zo veel studievertraging voelt het nog steeds gek om niet meer naar Studielink te hoeven surfen om me daar weer voor het nieuwe studiejaar in te schrijven. Sinds de geboorte van I. deed ik dit namelijk wel elk jaar, zonder echt te weten wat zo’n jaar me zou brengen. Ik kan wel een boek volschrijven over wat er toen steeds door mijn hoofd spookte, maar gelukkig kan ik dat nu achter me laten.

Over het hele proces van de draad weer oppakken en een plan maken, schrijf ik binnenkort nog een apart blog. Ik heb natuurlijk twee jonge kinderen waar ik het grootste deel van de tijd alleen voor zorg. En iedereen met andere werkzaamheden buiten het huishouden en ouderschap om weet dat het soms erg lastig is om dit met werk of scholing te combineren.

Een tuinfeest a.k.a. garden-warming

Vlak voor ik het verlossende mailtje in mijn inbox zag staan, had ik natuurlijk wel plannen voor een feestje gemaakt. Ik hield het weer steeds in de gaten en hoopte dat er nog een mooi weekend voorspeld zou worden. Feestjes in de woonkamer of aan de keukentafel vind ik zeker gezellig, maar buiten zitten en eten en drinken met vrienden in de buurt vind ik vaak nog mooier.

Ik nodigde vrienden, vriendinnen, familie en kennissen uit en bereidde hen voor op een tuinfeest. Na in 2013 mijn huis met een housewarming te hebben ingewijd, leek het me ook leuk dit nog eens met de tuin te doen. Ik heb er namelijk eindelijk overal een schutting staan en de meeste overbodige rommel is afgevoerd. Ook ligt er eindelijk overal terras waar ik dat wil hebben en heeft mijn vader afgelopen zomer een afdak slash overkapping bij het huis geplaatst. Kortom: ik ben met alles zó tevreden.

Net als in 2013 koos ik voor een feestje in American Style. Dit houdt in dat iedere gast wat te eten of drinken meeneemt dat je met elkaar op zo’n feestje nuttigt. In 2013 ging dat zeer goed en kon ik zelf nog een paar weken eten van alle snacks en salades die de gasten hadden meegebracht. Dit keer heb ik nog zeker twee keer van de loempia’s kunnen eten die een vriend had meegenomen.

Wat sfeerbeelden en inspiratie

In de week voor de garden-warming ben ik nog als een gek allerlei dingen op gaan ruimen en gaan veranderen. Ik stond dus nog even een stoepje te tegelen, nieuwe planten in potten te zetten en een muur in mijn berging te verven. Maar als je net als ik eindelijk de tijd hebt om dit soort bijzaken uit te voeren, waarom niet.. Voor mij werkt klussen of tuinieren namelijk heel therapeutisch. Ik ben bezig en maak tegelijkertijd mijn hoofd even leeg. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Bij de Action kocht ik een paar snoeren met lampjes op batterijen. Op de avond van de garden-warming en mijn afstudeerfeestje hingen we deze in de bomen om wat sfeer te creëren. Toen het begon te schemeren gaf dit een heel mooi effect, bijna romantisch te noemen. En toen het wat kouder begon te worden, zette ik mijn nieuwe vuurkorf op het terras neer. Ik had ‘m lang van tevoren ergens met korting gekocht en speciaal voor dit moment bewaard. Het resthout in de tuin kon zo mooi verstookt worden en wij zaten er warm bij.

Hieronder een paar inspirerende sfeerbeelden met de link naar de bron erbij:

Garden warming

Afbeelding via Rachel Xiao // Pexels.

Garden Warming

Afbeelding via Suzukii Xingfu // Pexels.

Garden warming

Afbeelding via Blank Space // Pexels.

Garden warming

Afbeelding via Juan Pablo Arenas // Pexels.

Wat te doen als je in bent voor een feestje, maar geen eigen tuin hebt?

Dankzij mijn grote tuin kan ik gemakkelijk feestjes of avondjes bij de vuurkorf houden. Ik val er namelijk weinig mensen mee lastig als ik marshmallows of een stukje vlees boven het vuur verwarm. En met de geluidsoverlast valt het ook wel mee. Maar dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Ik ken uiteraard ook genoeg mensen die alleen een balkon bij huis hebben. Niet helemaal de ideale plek voor een vurig samenzijn.

Nu is het geen gek idee om een feest in de tuin van je ouders te organiseren of er überhaupt eens vaker gebruik van te maken. Maar stel dat je ouders niet op de rook van je vuurkorf zitten te wachten, dan kun je ook voor iets anders kiezen. Op locatie afspreken om goed nieuws te vieren of gewoon eens samen los te gaan, is natuurlijk ook geen slecht idee.

The Fire Station

De locatie The Fire Station is daar een goed voorbeeld van. The Fire Station is een heuse barbecue-shop met experience center in het centrum van Kaatsheuvel (Noord-Brabant). In de grote tuin die bij het pand hoort, kun je workshops volgen. Je kunt er met vrienden of collega’s van een hapje of drankje genieten, terwijl je bezig bent met barbecueën.

BBQ Workshop

Op het moment dat je dus niet met zo’n grote tuin bent gezegend, maar wel iets leuks wilt doen, kun je naar The Fire Station uitwijken. (Mits je in de buurt woont natuurlijk.)

Het volgen van een BBQ workshop behoort tot de mogelijkheden. Je hoeft niet per se thuis te zijn in het keramische barbecueën om hier van een fijne middag te genieten. Want iedereen is hier welkom als je maar passie voor lekker eten en barbecueën hebt! Tijdens de workshop ga je aan de slag met vlees, vis, groenten, kruiden en marinades in de sfeervolle, industriële omgeving van een oude brandweerkazerne. Dat lijkt me trouwens best een belevenis, want ik heb wel iets met oude gebouwen.

Tijdens de workshop krijg je praktische en technische tips aangereikt. En na afloop krijg je recepten mee naar huis zodat je kunt blijven experimenteren. Mocht je het keramisch koken (kamado) dan zo tof vinden, dan heb ik nog een laatste tip voor je. Lees je nog even mee?

BBQ Shop

The Fire Station is niet alleen een plek waar je keramisch kunt barbecueën, maar ook je eerste keramische barbecue kunt kopen! In de BBQ shop vind je barbecues van diverse A-merken. Op de website zelf vind je daar uiteraard meer informatie over. Lees deze informatie vooral goed door, want ik ben natuurlijk géén expert op het gebied van keramisch koken. ;) Ten slotte kun je in de shop terecht voor verschillende accessoires, speciale handschoenen, sauzen, rubs én rookhoutproducten om van jouw barbecue-moment een waar feestje te maken. Kortom: voor de garden-warming waar ook echt iets op te warmen valt, moet je dus bij The Fire Station wezen.

Heb jij wel eens een barbecue-workshop gevolgd?

(*) Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.

2 thoughts on “Afgestudeerd, garden-warming en tips voor een goed feestje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top