interieur samenwerking

Combineer een complete woonkamerset met leuke accessoires!

Een paar jaar geleden verslond ik woonbladen bij het leven. Heerlijk vond ik het om een kijkje te kunnen nemen in andermans interieur. Uiteraard heb ik de mooiste bladen en inspiratie nog lang bewaard! Tegenwoordig lees ik die tijdschriften een stuk minder, maar vind ik het nog steeds leuk om andermans interieur te mogen bekijken. Lang leve social media dus, want samen met de bladen van toen is dat de plek waar ik tegenwoordig de inspiratie voor mijn complete woonkamer (en meer) opdoe.

Als er één ding is wat ik van die periode van het vele bladen lezen heb opgestoken, is het wel dat het ‘ultieme’ vrouwelijke interieur niet bestaat. Er zijn namelijk woonkamers vol strakke, industriële meubels en zwart-wit tinten en woonkamers waar het een ratjetoe aan spullen is. En allebei de stijlen hebben wel iets, vind ik. En allebei de stijlen (met alles ertussenin) kunnen voor een bepaalde vrouw als heel vrouwelijk worden beschouwd.

Toen ik net op mezelf woonde, had ik een heel andere woonstijl vergeleken met de stijl die ik nu in mijn woonkamer heb doorgevoerd. In het begin vond ik namelijk het witte en strakke heel mooi (en dus vrouwelijk), terwijl ik tegenwoordig meer naar de modekleuren als early dew en terracotta neig.

Complete woonkamer set

Toen ik uit huis ging, nam ik veel meubels uit mijn ouderlijk huis mee. Ik vulde mijn inboedel alleen met het hoognodige aan, want ik had al veel verzameld. In het begin paste alles net wel en net niet bij elkaar. Dat heb ik natuurlijk wel veranderd en uiteraard ben ik nu erg tevreden.

Als je al wat langer van plan bent om het ouderlijk huis te verlaten, kun je ook geld opzij zetten en een complete woonkamerset aanschaffen. Zo heb je direct alles in dezelfde stijl bijeen en hoef je slechts naar accessoires op zoek te gaan.

Complete woonkamer set

De complete woonkamerset Mora kost € 1150,-.

Complete woonkamer set

De complete woonkamerset Florida kost € 620,-.

Complete woonkamer set

De complete woonkamerset Segur kost € 795,-.

Bij WOONENZO vind je mooie en goedkope (complete) woonkamers. Omdat bij het inrichten van een woonkamer de kosten snel oplopen, kun je veel geld besparen met de aanschaf van een complete woonkamerset. Het is altijd fijn om wat geld opzij te kunnen zetten voor die ene mooie tv die je al een tijdje op het oog hebt, bijvoorbeeld. Bij WOONENZO heb je bovendien grote kans dat de set van jouw keuze direct uit voorraad leverbaar is. En omdat de serie onlangs is uitgebreid, kun je altijd iets naar jouw smaak vinden. Ideaal!

Tips voor vrouwelijkheid in je interieur

Maar na het kiezen van de grote meubels komt pas het leukste werk: het werken aan de finishing touch! Het ultieme vrouwelijke interieur is, zoals ik net al schreef, dus niet in een simpel zinnetje samen te vatten. Toch denk ik dat er wel een paar items zijn die we sneller aan de woonstijl van een vrouw koppelen. Denk maar eens aan bloemen, foto’s, kaarsen en plaids in de woonkamer. Kijk je even mee naar de tips die ik op een rijtje heb gezet?

De prachtige bos anjers vind je (bijvoorbeeld) bij de Albert Heijn; de overige accessoires bij de Action.

  • Bloemen heb ik niet elke week (vers) in huis staan, maar koop ik af en toe met korting bij de Albert Heijn hier in de buurt. Voor mij is zo’n bos bloemen echt een vrolijke toevoeging aan het interieur. Ik wissel het type bos ook af met het seizoen. In het voorjaar meer wit en geel en in het najaar zet ik vaker bossen (rode) rozen neer. Ook vaste planten passen hier prima bij.
  • Foto’s vind ik niet per se voor vrouwelijkheid staan, maar als deze foto’s in lijstjes zijn gestopt en op een dressoir of tafeltje zijn neergezet wel.
  • Zomer of winter, het branden van kaarsen blijf ik gezellig vinden. Ook nu het alweer langer licht blijft buiten, gaan er hier ’s avonds nog wat kaarsjes aan. Kaarsen kun je in een standaard plaatsen of bij elkaar op een groot bord.
  • Kleedjes voor op de grond of een fijne plaid op de bank zijn ook perfecte voorbeelden van items die een interieur wat vrouwelijker maken.

Aan het klussen

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar nu veel werkplekken gesloten zijn, probeer ik thuis veel tijd aan klussen te besteden. Op dit moment ligt de bovenverdieping overhoop. Ik ben namelijk in de slaapkamer aan het verven en hoop dit weekend een andere vloer te kunnen plaatsen. Nu het nog kan wil ik zo veel mogelijk materiaal als verf, kwasten en lijm in huis halen om te blijven klussen.* Mijn slaapkamer is er in ieder geval echt van opgeknapt. Zodra dit weekend ook de vloer is teruggeplaatst, zal ik foto’s van het resultaat met jullie delen.

* Mocht je net als ik de komende weken willen klussen en materiaal nodig hebben, ga dan niet met het hele gezin op pad. Deze fysieke winkels zijn namelijk niet het nieuwe speelparadijs! Maak dus thuis een lijst van wat je nodig hebt en ga alleen (met de auto) weg. Ook in bouwmarkten en tuincentra worden strenge regels gehanteerd en staat veiligheid (nu) voorop. :)

Blijf gezond, blijf veilig!

(*) Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.

One thought on “Combineer een complete woonkamerset met leuke accessoires!

  1. Ik ben ook een voyeur als het om woninginrichting gaat. Voor mij is Pinterest een uitkomst in het opdoen van woonideeën. Ik houd ook van schemeren met wat kaarsen aan. Onlangs dook ik echte waskaarsen op. Die zijn flink duurder, maar wel duurzamer. Bovendien ruiken ze zo lekker met een echte, natuurlijke geur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top