interieur samenwerking

Inspiratie voor in huis: eiken opbergkasten

Nu we nog steeds in een soort lockdown verkeren, lees, tuinier en klus ik heel wat af. Ik heb boeken, planten en verfspullen ingeslagen en zit vol inspiratie. Tussen het gewone werken door, verveel ik me geen moment en wanneer ik Instagram open en verschillende filmpjes bekijk, zie ik dat ik niet de enige ben. Overal wordt geklust of achterstallig onderhoud ingehaald. Ik vind het leuk om die updates voorbij te zien komen en het motiveert me om nóg meer te doen.

Verandering in huis

In het kader van verandering kocht ik vorig weekend nieuwe tuinstoelen bij een winkel in de buurt. Ook dit jaar doe ik mee met de trendkleuren en dat betekent dat ik nu veel groen en terracotta in de tuin heb staan. Natuurlijke kleurtinten die ik ook binnenshuis aan het doorvoeren ben.

Want ook in huis mag er wat mij betreft wel weer wat aangepast worden. Een paar jaar geleden verfde ik hier veel in de kleur Eary Dew van Flexa en daar ben ik nu een beetje op uitgekeken. Ik weet nog dat ik vroeger heel graag een olijfgroene muur wilde hebben, dus ik denk dat ik de komende vrije dagen nog maar eens aan inspiratie zoeken ga besteden.

Iets wat ook op mijn wensenlijst staat, is een nieuw wandmeubel. Ik heb namelijk al heel lang een vakkenkast van Ikea staan en hoewel het een leuke kast is, vind ik hem gewoon wat minder bij mijn stijl passen.

Scandinavisch wonen

Een woonstijl die ik nog steeds heel tof vind, is de Scandinavische woonstijl. Deze huisstijl wordt gekenmerkt door veel wit, gecombineerd met grijs- of aardetinten (al is zwart-wit ook mogelijk). (Groene) planten en meubels van licht hout worden gebruikt om de inrichting aan te kleden. Toen ik net op mezelf woonde, was dit de woonstijl die leidend was voor alles wat ik in huis neerzette. Na de komst van mijn beide kinderen heb ik dat witte ideaal een beetje laten varen. Want vooral de handen van een dreumes kunnen aardig wat schade aanrichten.. ;)

Inspiratie voor (eiken) opbergkasten

Meubel Vermont € 649,- (Goossens Wonen & Slapen)

eiken opbergkasten

Tv-meubel Bjarte € 1099,- (Goossens Wonen & Slapen)

Opbergkast Vesca € 799,- (Goossens Wonen & Slapen)

Tv-meubel Bjarte € 729,- (Goossens Wonen & Slapen)

Opbergmeubel Sibu € 275,- (Kwantum)

Mijn doel na het vele klussen en veranderen is om mijn eigen Scandinavische stijl gecreëerd te hebben. Een lichte vloer, wit houtwerk en lichte accessoires vormen hiervoor de basis. De eiken opbergkasten uit de voorbeelden zijn, als ik het ‘goed wilt doen, waarschijnlijk net te donker. Toch denk ik dat ze stuk voor stuk heel goed tegen een grijze, grijsgroene of zandkleurige muur zouden staan.

Kortom: de inspiratie is er, nu de juiste muurkleur nog!

(*) Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.

2 thoughts on “Inspiratie voor in huis: eiken opbergkasten

  1. OMG Is vermoedelijk helemaal in, maar het is alsof ik een deja vu naar mijn ouderlijk huis krijg, en dat is niet helemaal positief. Zo’n dressoir hadden wij ook. Dus voor mij definitief iets anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top