persoonlijk

Vrienden met de ex van je ex?

Als je je nieuwe geliefde tegen het lijf bent gelopen, kun je waarschijnlijk niet om zijn/haar ex heen. Meestal zijn deze oude geliefden al uit de picture voor jij in beeld verschijnt en kun je ongestoord met elkaar kennis maken, maar heel soms komt er nog wat bij kijken om een ex naar het verleden te verbannen.

Natuurlijk ontvang je andermans oude vlam niet allemaal direct met open armen als je hem of haar ergens tegenkomt, maar soms kan het ook anders lopen. Exen zijn er in alle soorten en maten en laten we eerlijk wezen: de kans is groot dat je er zelf ook eentje bent. Toen ik net schreef dat het ook anders kon lopen, bedoelde ik ook echt anders. Ik sloot namelijk vriendschap met de ex van een ex.

Vorig jaar ontmoette ik een schat van een meid met een gouden strot. Voor het leesgemak van dit blog noem ik haar X. Ik leerde X kennen via een toenmalige vriend en toen we elkaar eindelijk ontmoetten, was er meteen een klik. Onze monden stonden niet stil en we vonden in kleine dingen gelijk herkenning: leuk! Het is wat dat betreft altijd fijn als je het met vrienden van je partner kunt vinden.

Na die ontmoeting deed X aan een soort talentenjacht mee en won een optreden met een lokale band. Mijn vriend speelde in deze band en dus waren we er allemaal weer bij toen het optreden plaatsvond. We troffen elkaar opnieuw en dronken samen sap, wisselden tips uit en gingen samen naar het toilet. Eenmaal in de coulissen, waar ik met mijn flesje cola stond, kwam ook mijn vriend even ter sprake. En uit iets wat mijn gesprekspartner zei, kon ik opmaken dat er meer dan vriendschap was geweest. Een gevreesde voorganger dus. Maar in plaats van een ongemakkelijk gevoel op te laten komen, deed het me eigenlijk niets en wenste ik X veel succes met haar optreden. En dat meende ik..

In de weken die volgden groeiden we naar elkaar toe. Ik had er dus ├ęcht een nieuwe vriendin bij gekregen. Toen ik later ontdekte dat mijn toenmalige vriend het allemaal niet zo nauw had genomen met onze relatie, belde ik X direct om bij uit te huilen. Ze begreep me beter dan wie dan ook en stond aan mijn kant toen ik mijn spullen inpakte en mijn ex-vriend de rug toekeerde. Als ik dit schrijf is er bijna een jaar voorbij. We appen en chatten wekelijks en hebben onze verjaardagen laatst samen gevierd. Ik had het nooit verwacht, maar een vriendschap sluiten met de ex van je vriend is dus mogelijk.

Hebben jullie ooit iets soortgelijks meegemaakt?

9 thoughts on “Vrienden met de ex van je ex?

  1. Mooi verhaal, ik ben zelf heel goed bevriend met een meisje die eerst ook interesse had in mijn man om mee te trouwen (en ook echt zoals dat bij ons gaat gesprekken met hem heeft gehad) totaal geen moeite mee, want ondertussen is ze getrouwd met een goede vriend van mijn man dus nergens een probleem haha.

  2. Leuk verhaal. Nog nooit meegemaakt, maar ik heb ook niet veel (serieuze) exen, misschien gebeurt het nog eens.:)

  3. Nou ik ben niet jaloers ingesteld en ik had gewoon een heel positieve indruk van haar gekregen, ook toen we niet zo close waren. Ik ken inderdaad ook meisjes die ik bij voorbaat al gebannen had na de eerste kennismaking ;) maar bij RK is daar nooit sprake van geweest, terwijl ik wel snel te horen had gekregen dat ze zijn ex-vriendin was hoor!

  4. Super tof dat jullie zo met elkaar kunnen opschieten. Maar ik denk dat het nu ook meespeelt dat je ex, ex is. Ik ken alleen het tegenovergestelde. Heb een hekel aan de ex van mijn vriend en heb daar ook zo mijn redenen voor omdat mevrouw dacht mijn lover weer in te pikken.

  5. Ik geloof bijvoorbeeld wel in ‘De vijand van je vijand is je beste vriend’, dus je moet nooit iedereen uit je leven bannen omdat je soms hulp uit onverwachte hoek kunt ervaren. Verder zou ik niet iedereen principieel negeren, maar wel kiezen voor de mensen die het langst in je leven zijn. Dan zou ik kiezen voor die vriendin en de ex ervan op een lager pitje zetten. Dat betekent niet dat je hem moet schoppen als je hem tegenkomt, maar als je met haar samen bent zou ik geen lange gesprekken met hem aanknopen. Ik denk dat je vaak ook wel aanvoelt wat je wel en wat je niet moet/kunt doen in zo’n geval :)

  6. Ik heb geen exen, dus dat probleem speelt niet :P Wel een meegemaakte vervelende situatie: het zelf goed kunt vinden met de ex van een vriendin terwijl zij hem wel kan schieten, what to do? Of goed op kunnen schieten met een meisje met wie een vriendin’s crush duidelijk wel een beschuitje zou willen eten. Moet je zo iemand dan principieel niet aardig vinden terwijl zij daar verder niks aan kan doen? Ik ben echt slecht in dat soort dingen, veel te veel gedoe ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top