interieur persoonlijk

Een mix van oud en nieuw

Toen ik vorig jaar na weken ploeteren, verven en stof inademen ein-de-lijk kon verhuizen, kostte het me veel tijd voor ik genoeg meubels in huis had staan. Ik had een bed en een tafel met stoelen, maar verder moest ik het van tuinstoelen en campingbedden hebben. Het went, dat wel.. maar het zal niemand verbazen dat ik toch wel naar een fijn hoekje op een bank begon te verlangen. (Of naar leuke tafels met kaarsjes, planten in een hoek en kussens om tegenaan te kruipen.) Inmiddels staat alleen ‘de stoel’ nog hoog op mijn wensenlijst en zit het inrichten van mijn woning er gelukkig bijna op.

Maken of breken

Wie ooit al eens te maken heeft gehad met het inrichten van een eigen huis, weet dat meubels je inrichting maken of breken. Die ene kast waar je in de winkel zo vol van bent, blijkt ‘in het echt’ helemaal niet bij je spullen te passen. En het behang of kleed dat eerst heel stijlvol leek, vloekt enorm bij alles wat je al in de woonkamer hebt staan. Andersom kunnen tafels, stoelen en banken er thuis net zo leuk uitzien als in de winkel en daarmee kun je toch nog alle kanten op. Omdat het klussen op zich al prijzig was, besloot ik op safe te spelen en wat meubels uit mijn ouderlijk huis mee te nemen.

Hoekbanken van Otto

Een nieuwe bank

Mijn huis voelt vertrouwd aan dankzij de combinatie van oud en nieuw. Toch is de zoektocht naar – bijvoorbeeld – de ideale bank nog niet stilgelegd. Mijn grote droom is het hebben van een hoekbank, het liefst in een grijze of bruingrijze kleur met kleine pootjes. Een bank zonder doorkijk vind ik namelijk meteen zo’n groot blok. Wanneer mijn budget het over een paar maanden toelaat, staat een nieuwe bank hoog op mijn verlanglijst.

Hoekbanken van Otto

Waar ik moet beginnen weet ik niet. Inspiratie haal ik uit bladen of de momenten waarop ik bij iemand binnen mag kijken. Winkelen bij kringloopwinkels is fijn, maar voor een bankstel dat enige tijd mee moet gaan niet meteen de beste optie. Een echte meubelboulevard hebben we niet in de buurt, dus online winkelen komt daarmee in de buurt van geschikte alternatieven. Of ik dat meteen zou durven weet ik niet: stel dat ik me verkijk op de maat of de kleur ‘in het echt’ niet mooi blijk te vinden? Spannend dus. Maar met online window shoppen is niks mis. Dat deed ik de afgelopen dagen dan ook een aantal keer bij Otto.nl. Vooral bank nummer 4 en 7 vind ik erg mooi. Er valt bovendien niet alleen korting te behalen, maar ook wordt er aan het milieu gedacht. De banken die van een groene ecosticker zijn voorzien, bevatten materiaal dat van natuurlijke grondstoffen is gemaakt. Helemaal goed dus!

Een keuze heb ik nog niet kunnen maken, moeilijk moeilijk moeilijk! Ik ga in ieder geval nog even verder met winkelen en hoop ooit een keuze te kunnen maken. Fijne zondag allemaal!

Liefs Olga

(*) Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.

3 thoughts on “Een mix van oud en nieuw

  1. Heerlijk lijkt me dat, zo’n hoekbank! Ik wil dat later ook als ik ooit op mezelf ga wonen. En sowieso dat dat plekje in de hoek dan van mij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top