interieur

Leuke hoekbanken van Otto.nl

Hoekbanken van Otto.nl

Toen ik twee jaar geleden verhuisde, stonden mijn kamers niet bepaald snel vol met spullen. De eerste weken bestond het interieur van mijn woonkamer uit campingbedden en een caviakooi en stonden al mijn boeken tegen een muur aan. Ook lag er echt niet overal meteen een goede vloer. Alles heeft nu zijn plek gevonden, maar het blijft een leuke sport om met meubels te slepen.

Een echte bibliotheek

Iets wat ik altijd al graag wilde hebben of maken, is een eigen bibliotheek. Voor een boekenwurm als ik geen vreemde droom, aangezien boeken al heel lang een deel van mijn leven uitmaken en ik er veel verzameld heb. Het liefst had ik mijn verzameling in zo’n grote witte kast met ladder geparkeerd, maar omdat die mij toch wel erg prijzig leek, bood Ikea gelukkig een uitkomst. Zodoende staan de meeste werken nu in echte Billy’s en voor nu is dat prima.

Hoekbanken van Otto.nl

Toch begin ik het nu jammer te vinden dat er geen boekenkasten in mijn woonkamer staan. Dit is namelijk een erg witte en open ruimte die ik maar niet voller lijk te krijgen. De kamer, die jullie wellicht van foto’s als deze kennen, grenst aan een groot raam gevolgd door het eet-kookgedeelte. Onder het mom ‘Niet geschoten is altijd mis’ loop ik al een tijd rond met het idee om de planken stuk voor stuk te ontruimen en alles naar beneden te dragen. Want boeken mogen gezien worden, toch?

Ik zie het namelijk wel zitten om straks in mijn rieten stoel een boekje weg te lezen of anders op mijn nieuwe hoekbank bij het raam. Dat laatste belooft trouwens ook nog een heel project te worden, omdat ik nog steeds niet besloten heb voor welke bank ik nou wil gaan. Ik heb al een paar leuke hoekbanken bij OTTO gevonden, maar een keuze maken blijft lastig. Om over het herinrichten van mijn kasten nog maar te zwijgen. Nu staat alles nog op alfabetische volgorde, maar op kleur lijkt me ook wel weer leuk. Iemand een idee?

Liefs Olga

(*) Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.

17 thoughts on “Leuke hoekbanken van Otto.nl

 1. Och zo’n fijne boekenkast<3 Ook een droom voor in een nieuwe woning.. Net als een bank, die hebben we weggedaan en zitten nu al tijden op 2 stoelen… Ik mis een bank. En zo'n fijne grote boekenkast<3 Maar dat komt helemaal goed in de toekomst!

 2. Pingback: daarwaseens.nl
 3. Ik wil ook een boekenkast in de woonkamer! Maar krijg vriendlief niet overtuigd. Snap ik op zich ook wel, heb ook nog niet echt een geschikte plaats gevonden…

 4. Ik ga over anderhalve week verhuizen en ook dan komt er eindelijk een hele mooie boekenkast. Alleen heb ik nog geen idee welke, ik vind dat ook zo moeilijke keuze!

 5. Mijn boekenkasten mogen als enige rommeltjes bevatten en allerlei andere soorten dingen buiten boeken (en natuurlijk ook boeken). Voor de rest geen rommel die ik moet opheffen als ik stofzuig :p

 6. Een wand met allemaal boeken, een soort mini-bibliotheek zou ik erg graag willen hebben! Met allerlei boeken maar vooral veel jeugdboeken.

 7. Die hele wand is nu puur opvulling. Als ik mijn kasten ooit naar beneden verplaats, verdwijnen al die spullen naar een andere uithoek van de kamer. Nu staat het zo ‘blah’. Ik heb gelukkig nog een muur waar een stuk behang van ontbreekt, omdat mijn (toen) huiskonijn ook muren opat. Beetje schuiven en niemand die het nog ziet. ;)

 8. Het is allemaal laag in die hoek dus een mooie boekenkast zou wel wat zijn. Ik zag laatst een mooie in een huis dat ik via Funda bekeek, eentje die precies in de hoek past. Vond ik erg mooi. Ook omdat je niet tegen zijkanten aan kijkt (en die niet hoeft te stoffen).

 9. Keuzes, keuzes. Ik vind het ook altijd erg moeilijk om een meubel te kiezen, ergens kan ik het me wel in mijn hoofd voorstellen, maar het blijft toch altijd een beetje een gok. En die gok kost dan gelijk ook wat geld!

  Ik hou van boekenkasten, maar ik vind ze geweldig als alles door elkaar staat, geen kleur, geen alfabet, gewoon erin en dan lekker neuzen! Het heeft iets spontaans, iets natuurlijks en het ziet er tenminste uit alsof het gebruikt wordt!

 10. Boeken mogen zeker gezien worden en ik ben nog steeds super blij met de boekenkast die Tommy voor me maakte in de woonkamer. Ik heb mijn boeken in groepjes van schrijvers / genre gesorteerd staan :) Je hebt trouwens wel een heerlijke lichte woonkamer, je vloer.. zo mooi!

 11. Het is ook een vrij licht huis, omdat ik best grote ramen heb. Maar in combinatie met die witte muren en niet heel veel meubels oogt het allemaal wel wat kaal. Ik moet alleen nog even een goed moment vinden om alles rustig uit te zoeken en te verplaatsen, omdat ik anders SOG pleeg en dat niet zo mogen doen ;) X

 12. Hoi Saskia, voor ik het vergeet: je bent de -s in je link vergeten, nu staat er verrassing.nl in plaats van versassing.nl. Ik weet niet of je al op veel blogs gereageerd hebt, maar anders kan niemand je nieuwe domein bereiken ;)

  Ik zal binnenkort eens wat slaapkamerinspiratie delen, die kamer van mij kan ook wel een kleine upgrade gebruiken. Ik wil namelijk heel graag een nieuw bed, omdat ik die 1.20 meter breedte nu te smal vind worden. Misschien wat kleur op de meur, een ‘romantische’ stoel (om kleding op te dumpen). Ideeën genoeg! X

 13. Wat een fijn huisje :-)
  Wij hadden juist een té grote boekenkast voor ons ‘kleine’ huisje. We hebben er nu dus eentje van de Ikea die beter past. Nog steeds heel blij en trots op mijn volle kast. De andere kast staat uit elkaar te wachten in de schuur, als we ooit gaan verhuizen.

 14. Wat is jouw huis lekker licht! Boekenkasten zouden er wel heel mooi staan denk ik. Ik heb mijn boeken op soort (non-fictie in diverse thema’s, kinderboeken, Nederlandse literatuur, vertaalde werken, etc) staan en dan alfabetisch of op grootte, als dat beter uitkomt :’) Had het een tijdje op kleur staan, maar dan stonden alle formaten door elkaar en daar word ik zenuwachtig van.

 15. Na 1,5 jaar in onze woning moeten er nog steeds lampen aan het plafond worden gehangen. Er hangen nu gewoon alleen peertjes. En ik blijf ook slepen met meubels om t gezelliger maar toch ruimtelijk te houden in huis.

  Ik wil binnenkort aan de slag met de slaapkamer. Dat blijft altijd een zooi.

  Succes iig met inspiratie opdoen ?.

 16. Ik had ze vroeger altijd op kleur in zo’n witte Expeditkast staan, daarna dus op auteur in mijn Billy’s. Ik denk dat ik weer voor het sorteren op kleur ga, maar dan niet over de hele breedte van de plank, maar afgewisseld met iets kunstzinnigs tussen twee stapels in. Het hoeft ook weer geen regenboog te worden :’)

 17. Ik ben een maandje geleden verhuisd en heb eindelijk boekenkasten in mijn woonkamer. Eén plank gesorteerd op kleur (wit) en de rest heb ik gesorteerd op grootte. Helemaal blij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top