interieur

Mijn interieur – Over PIXERS fotobehang en een verfje op de muur

Van alle kamers in dit huis is mijn slaapkamer de kamer waar je de minste kleur aantreft. Alles in deze kamer is namelijk wit of bijna wit en ik houd ‘m dan ook heel bewust zo clean en rustig mogelijk. Ik houd namelijk echt niet van drukke prints en felle kleuren.

Toch vind ik ‘m na al die jaren wel een beetje ongezellig worden. En daarom droom ik al een tijdje van wat kleur of een bescheiden print op de muur. Niet op alle muren hoor, maar een kleurtje rondom het raam of die paar ingelijste printjes kunnen vaak net dat ene verschil maken dat deze kamer wel nodig heeft. Leuke voorbeelden daarvan heb ik natuurlijk al online gevonden. Op Pinterest bijvoorbeeld, maar ook op Instagram like ik heel wat af.

Dit vind ik mooi, de inspiratie

PIXERS Fotobehang

Dit is een voorbeeld van een stijl die ik erg mooi vind. De kleuren wit en grijs met een beetje roze zorgen voor een stoer en vrouwelijk geheel. Zo’n wollen sprei is hier misschien niet zo handig met het oog op de katten, maar leuk is ‘ie wel. Zo’n grijs bed met opstaande rand heb ik in ieder geval al wel.

Afbeeldingen met toestemming overgenomen en gebruikt. Credits gaan naar Olivia Nicole Silk // Lust Living.

Fotobehang

Fotobehang

Het plan

Ik wil hier eerst met meubels gaan slepen en daarna naar een leuke kleur voor op de muur gaan zoeken. Op dit moment twijfel ik nog tussen een (licht)grijze en donkerblauwe kleur. Met die laatste kleur bedoel ik dat heel donkerblauwe dat je ook steeds vaker op Instagram voorbij ziet komen. Nachtblauw, noemen ze dat volgens mij.

Op dit moment neig ik naar de blauwe muur. Ik heb de meeste kamers al zo veilig aangepakt dat ik best iets durf te experimenteren. Volgens mij staat het namelijk best tof, zo’n donkere kleur op de muur. En als het verven achter de rug is, kan het zoeken naar passende accessoires nog beginnen. Iets wat ik ook altijd heel leuk vind om te doen.

PIXERS fotobehang

Dat ik vorige week het bedrijf PIXERS ontdekte is voor mijn zoektocht naar meer inspiratie best een bonus. Op Pixers.nl vind je namelijk de wereld aan fotobehang, canvas en muurstickers. En dan is natuurlijk met name PIXERS fotobehang interessant, want wie wil er nou niet slapen in een kamer met z’n favoriete foto uitvergroot aan de muur?

En dat is ongetwijfeld waarom PIXERS streeft naar het verwezenlijken van onze dromen. Of zoals het team van PIXERS zelf zegt: “We personaliseren alle soorten interieurs over de hele wereld en we zullen je hierbij helpen op duizenden manieren. Bij PIXERS hebben we bovennatuurlijke krachten. We betoveren de omgeving en vervormen de ruimtetijd. We kunnen bergen verzetten en je doen wakker worden in de wolken. Toch geloven we het meest in de kracht van verhalen. Ze stellen ons in staat om te zeggen wie we zijn en anderen tezelfdertijd te inspireren. De beste verhalen zijn deze die je zelf maakt – wij zullen je helpen om ze vorm te geven.We zijn wereldburgers. Onze ambities bereiken de sterren en we volgen onze dromen. We denken en handelen globaal, want we weten dat goede verhalen alle barrières kunnen overstijgen.”

Om te bepalen of ik misschien ook wel in zo’n wolkenwereld wakker wil worden, heb ik de site eens goed bekeken. Veel prints vind ik nog steeds te druk, maar er zitten ook zeker een paar mooie tussen. Ik houd niet van landschappen of een zonsondergang, maar wel van hout of een tak kersenbloesem. Even een voorbeeldje erbij:

PIXERS Fotobehang

Print houtkleur > Pixers.

PIXERS Fotobehang

Kersenprint > Pixers.

Helaas leent de indeling van mijn slaapkamer zich niet voor het plaatsen van zo’n groot behang. (Dat voelde ik al wel een beetje aan hoor, maar nu ik dit typ, weet ik het eigenlijk wel gewoon zeker.) Omdat mijn slaapkamer namelijk veel ramen heeft, blijft er precies één wand voor mijn creatieve uitspattingen over. En tel daar nog eens bij op dat er nog een bed en kledingkast in deze kamer moeten staan en je begrijpt dat het ruimtelijke effect snel verloren gaat. Omdat het behang nog best prijzig is, zou dat gewoon hartstikke zonde zijn natuurlijk. Wat ik gelukkig wel kan doen, is het vullen van verschillende lijsten met een mooie print. Die kun je wanneer je wilt weer veranderen en het kost je net iets minder.

Al met al denk ik dat de blauwe muur op dit moment het best uit de strijd komt. In mijn geval misschien iets minder veilig dan lichtgrijs, maar als het me niet bevalt, kan ik altijd weer gaan witten. En dat betekent dat ik over een paar weken de boel eens grondig met de verfkwast aan ga pakken. Als het zover is, volgt er natuurlijk een nieuwe update!

Liefs Olga

5 thoughts on “Mijn interieur – Over PIXERS fotobehang en een verfje op de muur

  1. Mijn slaapkamer is ook nog steeds echt te saai. Ik zoek nog een mooie stoel en een gaaf kleed, maar pff, vind het ook allemaal zo duur, hahaha. Trouwens, de foto van Sanne doet het niet!

  2. Zo mooi! Ook helemaal mijn stijl zo. Heb nu mijn slaapkamer precies gedecoreerd zoals ik dat wilde, incl groot boxspringbed, lichtgrijze vloer en beddengoed beetje in de stijl van foto 1. Je komt ook zoveel beter tot rust als je een slaapkamer hebt waar je graag bent!

  3. Mooie inspiratie! Hier net zo’n probleem, 1 muur waar de kledingkast tegenaan staat, 1 muur die bijna helemaal bedekt is met de boekenkasten en 1 muur waar een heel groot raam in zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top