interieur samenwerking

Inspiratie: een Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Schrijven over Scandinavische invloeden op het interieur voelt een beetje als mosterd na de maaltijd. We kunnen immers al heel lang geen woontijdschrift meer openslaan of foto’s van het welbekende witte interieur komen vol in beeld. Om over Pinterest en Instagram nog maar te zwijgen, want ook daar zie ik dit soort afbeeldingen vaak voorbij komen. Toch blijft het één van mijn favoriete stijlen en probeer ik hem langzaam ook in mijn eigen woning door te voeren. 

Afbeelding via Alena Ozerova // Shutterstock.

Wie mij op Twitter volgt, heeft het goede nieuws al voorbij zien komen: ik heb na vier jaar eindelijk een nieuwe bank en ben hier natuurlijk superblij mee. Na heel wat zoek- en speurwerk viel ik een tijd geleden namelijk voor een hoekbank van de Jysk en nu ‘ie er eenmaal staat, wil ik hem niet meer kwijt.

Kussens en kleden komen ineens beter uit en ik vind het nog leuker om naar nieuwe accessoires op zoek te gaan. Ik heb behoefte aan ruimte (zowel in huis als in mijn hoofd) en dus heb ik mijn zinnen op minimaal twee van die kleine krukjes/tafeltjes gezet. Erg origineel ben ik natuurlijk niet, maar hee: als ik maar tevreden ben! (Die grote steigerhouten salontafel moet voorlopig maar even plaatsmaken voor een ander exemplaar.) Waar die vier jaar al niet goed voor is.

Om je nog even een idee te geven van wat ik zoal mooi vind, heb ik wat inspiratie op een rijtje gezet.

Inspiratie voor een Scandinavisch interieur:

Scandinavisch interieur

Afbeelding via Alena Ozerova // Shutterstock.

Afbeelding via Alena Ozerov // Shutterstock.

Aan rode katten geen gebrek, want daar heb ik er inmiddels twee van. Uit eigen ervaring kan ik je trouwens wel vertellen dat die hagelwitte interieurs in combinatie met katten en kinderen doorgaans niet zo’n succes zijn. Daarom vind ik het ook wel handig dat ik dit keer een grijze bank in de kamer heb staan en hem niet meer met kleden hoef af te dekken. Want ik zat soms met een partij wasgoed..

Afbeelding via Marina D // Shutterstock.

Om je een idee te geven van het model bank én de kleur: hier heeft ‘ie wel iets van weg. Ik persoonlijk vind dit plaatje wel erg tof: die lamp is super en zelf had ik waarschijnlijk ook voor deze kussens en tafeltjes gekozen. De kussens doen me trouwens aan prints van de H&M denken, zou het?

Afbeelding via Marina D // Shutterstock.

Afbeelding via Tr1sha // Shutterstock.

Afbeelding via Shutterstock.

Ook dit vind ik weer een heerlijk sfeerplaatje: die grote zachte banken, een piepklein beetje groen in de hoek en die lamp mag er ook wel wezen. Nogmaals: voor mensen met katten en kinderen is dit waarschijnlijk minder ideaal, maar mooi is het wel. Ook die lichtinval vind ik een groot pluspunt. Ikzelf heb ervoor gekozen de ramen met een stuk folie te bedekken, maar eigenlijk is het nog mooier om voor vitrage te kiezen. Overdag houd je deze dicht en ’s avonds trek je daar nog een stel overgordijnen overheen zodat er écht niemand meer naar binnen kan gluren.

Afbeelding via IsakBA // Shutterstock.

Dit soort subtiele stukjes groen in huis vind ik ook altijd een leuke tip. Toen ik hier net woonde heb ik een tijd lege flesjes van de Albert Heijn gespaard om daar allerlei bloemen en takjes in te kunnen zetten. Met het oog op de naderende Kerstmis zou je hier natuurlijk hulst of dennentakken in kunnen stoppen. Is bovendien ook nog eens Pinterest-proof!

Afbeelding via Daria Minaeva // Shutterstock.

Afbeelding via Marina D // Shutterstock.

Heb je ze weer hoor, die leuke kussens!

Afbeelding via Shutterstock.

Zo’n wand met foto’s en schilderijen staat nog op mijn ideeenlijstje voor ‘ergens in de gang’.

Afbeelding via Shutterstock.

En dit met twee grote lijsten vind ik dan weer stoer voor in de woonkamer, ergens boven het tv-meubel.

Afbeelding via INHUIS Plaza.

Prachtige bank, laat ik dat eerst even gezegd hebben. In combinatie met de vloer vind ik dit verdriet te donker, maar de jaloezieën en gordijnen vind ik dan wel weer super. Moet je eens zien hoe hoog het plafond wel niet lijkt (of is.. )!

Afbeelding via Shutterstock.

Afbeelding via Shutterstock.

Zelfde plaatje als eerder in dit blog, maar nu vanuit een ander hoek bekeken. Gave lamp, vind je niet?

Afbeelding via INHUIS Plaza.

Zo strak en stralend krijg ik mijn slaapkamer de komende jaren niet meer, maar dit bewonderen blijft fijn. Ik heb het namelijk niet voor niets over ‘inspiratie’ en dat haal ik hier zeker uit. Mocht ik ooit ergens anders komen te wonen (een koophuis, hoop ik), dan pleit ik beslist voor dit soort vensterbanken. Ik vind dit zo romantisch!

Een Scandinavisch interieur, een ja of een nee volgens jou? En zo nee, hoe zou je jouw woonstijl willen omschrijven?

Liefs Olga

Gesponsord bericht of ontvangen producten

2 thoughts on “Inspiratie: een Scandinavisch interieur

  1. Momenteel woon ik nog thuis en is het interieur in donker eik. Dit scandinavisch interieur spreekt mij meer aan omdat het zoveel licht in de kamer geeft. Alleen ben ik bang dat ik dit niet clean genoeg zal kunnen houden, hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top