boek, film en muziek

Summer Reading Recap: Obsidian, buitenaards aantrekkelijk

Obsidian

In de zomervakantie ontdekte ik een nieuwe, fijne fantasy-serie: Lux. Obsidian is het eerste deel uit deze serie en gaat over iets buitenaards aantrekkelijks…

Deze zomer las ik een flinke stapel boeken weg. Eigenlijk wilde ik alles in een groot overzicht plaatsen, maar omdat het overzicht te groot werd heb ik die blogs in een serie kleinere blogs opgesplitst. Daarom kun je de komende maand in een Summer Reading Recap alsnog bekijken wat ik allemaal gelezen heb. Een leestip voor in de kerstvakantie kan geen kwaad, toch? Lees je mee? 

Obsidian

In mijn eerste vakantieweek fietste ik ’s middags naar de dichtstbijzijnde Bruna om daar mijn vers ontvangen vakantiegeld aan een paar mooie boeken uit te geven. Aangetrokken tot de beschrijving op de achterkant van het boek, stopte ik Obsidian in mijn mandje. Het boek dat door Jennifer L. Armentrout geschreven is, is het eerste deel in een serie van vijf. Meteen goed nieuws als je fan wordt, want zo kun je nog even op het verhaal blijven teren.

De serie Lux gaat over een stel tieners in West Virginia: Katy, Dee en Daemon. Katy, die in de zomervakantie van het mooie Florida naar Virginia verhuist, sluit een vriendschap met de knappe Dee die naast haar woont. De boekenblogster Katy wordt alleen niet door iedereen met open armen ontvangen. De minstens net zo knappe tweelingbroer van Dee, Deamon, zit niet op Katy te wachten en laat dit maar al te goed merken.

Waarom? Dat is voor Katy ook een groot raadsel. Tegengewerkt door Daemon besluiten de meiden om hun vriendschap voort te zetten en al snel kan Katy niet meer om Daemon heen. Door een stomme gebeurtenis moet ze noodgedwongen tijd met Deamon doorbrengen. Wat er dan gebeurt, zorgt voor nog meer vragen en al snel wordt duidelijk dat er meer aan de hand is. Dee en Daemon blijken namelijk geen normale mensen te zijn, maar ‘mensen’ met een bijzondere gave. En dat is het moment waarop alles spannend wordt.

Mee naar het strand 

Omdat Obsidian zich voor een deel in een warme zomer(vakantie) afspeelt, paste het verhaal perfect bij mijn stemming. Ik voelde de warmte en probeerde me als boekliefhebster natuurlijk met Katy te identificeren. Wat dat betreft lukt dit trouwens prima. Je merkt: een YA-roman kan ook prima door een oudere generatie gelezen kan worden. ;)

Qua inhoud deed het boek me aan Twilight denken. Hoewel ik daar dan wel niks van gelezen heb, leken de beschrijvingen van situaties in Obsidian behoorlijk op scènes van de Twilight-films die ik ken. Als dit jouw genre en stijl is, dan denk ik dat je de boeken van Armentrout ook zeker kunt waarderen. Het tempo zit er goed in en met de spanning zit het ook wel goed.

Het enige minpunt so far is dat de voorspelbaarheid van acties er soms wat dik bovenop ligt. Maar aan de andere kant begrijp ik dat ook wel: Armentrout schrijft voor een publiek van (voornamelijk) tienermeiden en zij zullen dit natuurlijk wel kunnen waarderen. De sexy scènes vind ik niet per se een meerwaarde hebben, maar dat komt voornamelijk omdat ik ze niet realistisch vind. Laten we het er maar op houden dat mijn buurjongens in het algemeen andere dingen deden en niet ineens in mijn slaapkamer stonden.

Maar ondanks alles kan ik me goed voorstellen dat je dit eerste deel uit de Lux-serie in je koffer stopt om mee op vakantie te nemen. Al met al een prima boek dat je aan de rand van het zwembad wilt verslinden. Alle delen van de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout zijn direct te bestellen via Zomer & Keuning en bol.com.

Wat zijn volgens jou de beste fantasyboeken? Deel je tips in de comments, ik lees ze graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top