persoonlijk

Waar werd ik deze maand gelukkig van?

Gelukkig

December is voor mij een geweldige, maar ook ontzettend drukke maand. Het is natuurlijk de maand van de lichtjes en feestdagen en voor ons ook de verjaardag van I. Waar werd ik deze maand gelukkig van? Ik blik er in dit blog op terug.

Waar werd ik deze maand gelukkig van?

Kaarsjes, lampjes & lichtjes – Ik schreef het net al: december is de maand van de lichtjes. Ik vind het altijd enorm gezellig dat je in december binnen en buiten steeds meer gezelligheid gecreëerd ziet worden. Vroeger kon ik er al erg van genieten om onderweg naar school de eerste kerstverlichting te zien schijnen. Gaf toch dat beetje extra in de ochtend. Ook nu ik ouder ben en zelf kinderen heb, vind ik het ergens ‘belangrijk’ om die sfeer thuis te creëren. Zodra Sinterklaas weer op weg is naar Spanje, trek ik de doos met kerstballen- en versiering van zolder en beginnen we met het decoreren van de boom. Dit jaar heb ik samen met I. de grote boom opgetuigd en het doet me deugd – ;) – dat de katten (en kinderen) ‘m dit jaar met rust laten. Dit jaar geen takken op de grond of tientallen ballen onder de bank. Ik jinx het nu vast, maar ik heb er zelfs weer breekbare versiering tussen zitten en er is nog niks gesneuveld! Alleen maar blijdschap voor dit moois.

Tradities – Dit jaar knutselde I. voor het eerst een lampion op school en werd Sinterklaas een bewust dingetje. We zongen liedjes bij de buren en Piet zette de berging op zijn kop. Ik vind het zo leuk dat dit allemaal ‘eerste’ herinneringen van I. zullen zijn. Pakjesavond was ook supergezellig en ik ben ook benieuwd wat I. en G. wat hun kerstcadeau zullen vinden. En laat ik het uitkiezen van een nieuwe kerstbal voor de beide jongens niet vergeten!

Lezen – Deze maand heb ik zelf niet heel veel gelezen, maar wel veel toffe boeken ontvangen. Deze boeken zullen in het nieuwe jaar op dit blog en Instagram voorbij komen. Ik ga de kerstvakantie dus goed benutten om eens met een boek op de bank door te brengen.

Vakantie – Nu heb ik eigenlijk al heel lang vakantie, omdat ik al even geen les meer geef, maar ’s ochtends die drukte twee weken mogen overslaan, vind ik ook wel lekker. Ik kijk uit naar de middagen in pyjama en avonden met lekkers op de bank. En als er dan een nacht tussen zit die niet zo geweldig is, hoef ik er in ieder geval niet vroeg uit. Deze vakantie staat ook vooral in het teken van leuke dingen doen met de kinderen. Zo wil ik een dagje Lego inplannen, naar de bioscoop, bibliotheek en eten bij de McDonalds.

Sneeuw – Het duurde maar een dag, maar dat beetje sneeuw dat het afgelopen weekend viel, was toch wel een bijmaken. Nu nog even op zoek naar zo’n stoere houten slee en deze winter kan niet meer stuk.

De kinderen – Natuurlijk vind ik mijn kinderen schatjes en monsters tegelijk, maar omdat december toch wel veel om kinderen draait een speciale shout out naar de jongens. I. heeft een leuke verjaardag gehad, G. logeerde een paar nachtjes bij oma en had het daar ook fijn. En laat ik niet vergeten te schrijven dat I. sinds kort naar de basisschool gaat en een grote jongen is geworden. Ik moet nog wel even wennen aan dat vroege opstaan en vliegen en rennen, maar als ik hem ’s middags ophaal en hij met nieuwe knutselwerkjes in mijn armen vliegt, maakt dat mijn dag wel. ♥

En verder – Een avondje theater, eet-dates met mijn ouders, veranderen van de woonkamer, uitslapen, knutselwerkjes van I., de kaarten die ik via IG voor hem ontvangen heb, de Lichtjesparade, uitverkoop, knuffelen met de katten, bankhangen in pyjama, Instastories bekijken.

Waar werd jij deze maand gelukkig van?

3 thoughts on “Waar werd ik deze maand gelukkig van?

  1. Hoi, dankjewel! Ik heb ook nog een kaartje van je zoon ontvangen, heel leuk! Met mij en de boeven gaat het goed hoor. Geen moment rust en ze zijn toch heel verschillend, maar gelukkig beginnen ze steeds meer samen te doen en elkaar ook meer te waarderen ;) zodat het allemaal makkelijker wordt. En I. is vorig jaar op de basisschool begonnen, dus dat is ook allemaal spannend en nieuw. En G. is supersnel in zijn ontwikkeling, dus die voetbalt, koprolt, springt en klimt de hele dag door.

  2. hi Olga, via deze weg nog gefelicititeerd met de verjaardag van je oudste zoon! en natuurlijk met de lieve kaart die je aan onze jongste zoon Michael en zijn vriendin Inge stuurde vanwege de geboorte van hun dochter (en onze eerste kleinkind!) Emily! hoe gaat het met die 2 “boeven” van je nu??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top