boek, film en muziek samenwerking

Het ‘Crazy Cat Lady-boek’ (door Elke van Huffel)

Crazy cat lady-boek

Als een studiegenoot van vroeger je vanaf haar zakelijke account mailt dat ze bij een bepaald boek meteen aan jou moet denken, dan weet je dat je een goede indruk op iemand achtergelaten hebt. Zoals jullie weten ontvang ik wel eens vaker toffe boeken die ik hier of op Instagram bespreek en het Crazy Cat Lady-boek is daar weer eentje van.

Wie, wat, waar?

In oktober dit jaar verscheen bij uitgeverij Van Halewyck het Crazy Cat Lady-boek, geschreven door Elke van Huffel. Elke, uiteraard ook een crazy cat lady, is naast auteur ook redacteur en reporter voor tv en magazines. Op Twitter is ze terug te vinden onder de naam SuzieQew en na wat speurwerk in Google komen daar ook de link naar een oud weblog en verschillende artikelen tevoorschijn. Kortom: iemand die net als ik ook van schrijven, social media én katten houdt.

Samen met Laura Janssens (Nu niet Laura) werkte Elke aan het vrolijke en rijkelijk geïllustreerde doeboek voor crazy cat ladies. Wanneer je de inhoud van dit boek een beetje volgt, leer je volgens Elke (en Laura) je favoriete huistijger nog een beetje beter kennen. De mooie softcover editie staat namelijk vol met weetjes, tips en activiteiten die hieraan bijdragen.

Voor wie is het Crazy Cat Lady-boek bedoeld?

In principe is het CCL-B voor iedereen bedoeld die zich een beetje crazy cat lady voelt. Dus of je nou oud bent of jong, lang bent of kort: dit handzame formaat boek mag niet op je koffietafel ontbreken. Overigens hoef je niet per se zelf in het bezit van een miauwende huisgenoot te zijn om de 101 weetjes, tips en activiteiten ter harte te nemen: die crazy cat kun je namelijk ook prima even van de buren lenen. Ook denk ik dat zelfs hondeneigenaren die van katten houden best een plezierige leesmiddag met dit boek kunnen ervaren. Sterker nog: ook de crazy cat man wordt uitgenodigd de toffe strips en verhaaltjes tot zich te nemen. Hartstikke veelzijdig dus.

Zoals eerder aangegeven staat het boek vol met weetjes, tips en activiteiten die erop gericht zijn de band tussen baasje en kat(ten) nog inniger te maken. Het boek staat dus vooral in het teken van plezier en daarom is het dan ook toegestaan lekker in het CCL-B te krabbelen en ezelsoren te vouwen in pagina’s die de lezer belangrijk vindt. Daar moet je maar net van houden, maar het kan voor de verandering best leuk zijn. Uitgebreide medische adviezen worden trouwens niet in het boek besproken, want daar zijn (zo zegt Elke) dierenartsen voor.

Het eindoordeel

Het Crazy Cat Lady-boek is een kleurrijk doeboek dat je inderdaad bij iemand die van katten houdt verwacht. Ikzelf kreeg een heel vrolijk gevoel bij het lezen van dit boek en dat komt vooral omdat de inhoud vol toffe weetjes en leuke tips staat. Omdat de nadruk dus vooral níet op de medische en moeilijke feiten ligt, kun je het CCL-boek dus ook prima aan je dertienjarige nichtje cadeau doen. Het invullen van bepaalde bladzijden nodigt vast uit tot het hebben van veel lol. Mijn twee kinderen (één en drie jaar oud) vonden het trouwens ook een prachtig stukje speelgoed: de felle kaft, mooie tekeningen en.. katten hebben hier ook voor kijkplezier gezorgd.

Kortom: een aanrader voor elke vrouw (of man) die graag spinnend met een boekje op de bank ligt. Je vindt het boek voor € 17,50 o.a. bij bol.com.

6 thoughts on “Het ‘Crazy Cat Lady-boek’ (door Elke van Huffel)

  1. Leuk, moet je doen! Ik heb in het menu hiernaast een link naar bol.com geplaatst, als je op die link klikt kom je meteen uit bij de pagina waarop het boek daar aangeboden wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top