interieur samenwerking

Woonwensen – Update

woonwensen

Het is alweer twee weken geleden dat ik alle archieven van dit blog offline haalde. Tijd voor een nieuwe start met nieuwe onderwerpen en misschien wel een nieuwe huisstijl! (Al ben ik van dat laatste nog niet helemaal zeker.)

Een nieuw begin

Ideeën uit mijn brainstormsessies beginnen langzaam vorm te krijgen en nu G. – inmiddels een dreumes van 1 jaar! – nog lekker ligt te slapen, probeer ik het er maar gewoon van te nemen. Tijd voor meer details op het digitale papier.

Eén van de dingen die ik ontzettend leuk vind om te doen, is het veranderen van mijn interieur. Wie mij een beetje kent, weet dat ik van zachte kleuren, veel lichtinval en een mix van nieuw en tweedehands houd. Toen ik na begon te denken over een andere invulling voor dit blog, bleef het woord interieur dan ook al snel hangen. Ik ben namelijk altijd wel aan het slepen met meubels of nadenken over een andere kleur op de muur.

Het hoofddoel van al dat slepen en veranderen is trouwens altijd het creëren van hoekjes waar ik na kinderbedtijd lekker kan hangen; bij voorkeur naast de verwarming, want ik ben nou eenmaal een echte koukleum. Op dit moment staat de hoekbank trouwens ook echt tegen de verwarming aan zodat ik hier lekker tegenaan op kan warmen. Geïnspireerd geraakt door leuke woonblogs die ik ben gaan volgen, heb ik gelijk wat grote planten aan het interieur toegevoegd. Dat stond al heel lang op mijn to-do list met woonwensen en vorige week was het eindelijk zover!

woonwensen

woonwensen

woonwensen

Dit stukje hoort bij Jumey.nl.

Woonwensen

Na vijf jaar huren is het lijstje met woonwensen overigens redelijk gegroeid. Zo mis ik nog steeds een fijn vloerkleed voor in de woonkamer en moet de verwarming beneden nog steeds worden afgelakt. Ook heb ik echt ontzettend lang naar een nieuw bed en nieuwe bank gezocht en heb ik pas een paar maanden geleden voor het eerst een tv gekocht. Ik kan nog wel even doorgaan hoor, maar je begrijpt wel waar ik naartoe wil.

Naast de woonwensen die ik met een beetje tijd en budget kan vervullen, zijn er ook wat dingen die alleen in dromen aangepast kunnen worden. Want tja, ik blijf wel gewoon een huurder en muren uitbreken of ramen dichten kan ik toch beter in een koophuis doen, ooit.

Het dichten van een raam staat wel haaks op het idee dat ik van veel lichtinval houd, maar ik heb er een goede reden voor. In mijn slaapkamermuren zitten aan beide kanten namelijk flinke ramen en daardoor mis ik best een stukje privacy. Ook zorgen de ramen voor een beperking in de indeling van de kamer en dat vind ik soms best jammer. Als je net als ik van slepen en veranderen houdt, dan is het maar saai om je bed jarenlang in dezelfde hoek te moeten laten staan. Nee, als het aan mij lag had ik een deel van die ramen al lang door steen laten vervangen. (Het lijkt me echt heerlijk om mijn bed weer eens tegen een andere muur te kunnen schuiven en daardoor ook naar een andere garderobekast op zoek te kunnen gaan.)

Geld lenen en overstappen

Maar ja, ik zei het net al: ik woon ‘maar’ in een huurwoning en kan mij dit soort aanpassingen even niet permitteren. Zou het in de toekomst toch ineens kunnen, omdat mijn huurwoning overgekocht kan worden, dan moet ik beslist een deel van mijn spaargeld aanbreken om mijn droom uit te laten komen. Ongetwijfeld een duur grapje en om dus niet meteen alles ‘kwijt te raken’ zou ik vervolgens bij een bank de rest van het geld lenen door daar een persoonlijke lening af te sluiten. Bij heel wat aannemers die mijn droomklus uitvoeren kun je namelijk eerst prijzen e.d. opvragen waardoor meteen duidelijk wordt hoeveel geld je bij zou moeten leggen.

Een laatste reden om die grote ramen in mijn slaapkamer aan te pakken, is trouwens ook eentje die met geld te maken heeft. Want al kan ik in de zomer heerlijk luchten, in de winter stook ik hier ongetwijfeld meer dan de buurman naast mij. In het eerste jaar dat ik op mezelf woonde, ben ik me dan ook flink rot geschrokken toen ik de eerste jaarafschriften onder ogen kreeg.

Foutje, bedankt!

Gelukkig kon één en ander later worden opgelost door hier dubbele beglazing te plaatsen (foutje, want die had ik als enige nog niet gekregen), maar je begrijpt dat ik meteen van energieleverancier wilde veranderen. Ik geloof dat ik ook meteen op zo’n vergelijkingswebsite ben gaan kijken naar een ‘betere’ partij voor mijn portemonnee. Op sites als Overstappen.nl vind je een overzicht van alle leveranciers en energie aanbiedingen op een rijtje. Als je daar vervolgens enkele persoonlijke gegevens over je woning en huishouden invult, worden er verschillende berekeningen voor je uitgevoerd. Op die manier wordt duidelijk of overstappen zin heeft (of niet) en welke aanbieder het beste bij je past. Ik ben uiteindelijk wel gewoon bij mijn oude leverancier gebleven, maar dit uitzoeken was al een goede les op zich. En nadat m’n huisje overal nieuwe ramen kreeg én ik later ook nog eens een slimme meter en zonnepanelen geplaatst kreeg, ging ’t ineens een stuk beter. (Heeft huren toch zijn voordelen, want deze ingrepen hoefde ik dan weer niet zelf te betalen!)

Voorlopig blijft mijn spaargeld waar het zijn moet en blijf ik lekker dromen. Gelukkig valt er in een slaapkamer ook heel wat op te knappen zonder dat er hele ramen weggewerkt hoeven te worden. Met planten, bijvoorbeeld, of een fris setje beddengoed. Op het kopen van die twee kan ik me trouwens ook best verheugen: een middagje neuzen in Jysk of het Tuinland – ik word er meteen vrolijk van.

Als jij één groot project in huis uit mocht voeren, wat zou jij dan willen opknappen?

5 thoughts on “Woonwensen – Update

  1. Geld: altijd weg als je het nodig hebt. :’)

    Ik woon wat dat betreft ‘gelukkig’ in een huurhuis en heb sinds twee jaar een nieuwe badkamer en een nieuw toilet beneden. Ben ik nog steeds erg blij mee, want het past nu veel beter bij elkaar en het ziet er ook strak en fris uit. Binnenkort een keertje (voor het eerst) met zo’n antikalk-spray de tegels inspuiten en dan is alles weer helemaal als nieuw. :D

  2. Ik heb mijn trap de eerste keer met heel veel hulp van anderen geschuurd tot hij min of meer kaal was. Daarna in een soort bijna witte kleur geverfd en vorig jaar opnieuw gewit. Dit keer helemaal wit, want dat vond ik toch mooier. Maar wat een vreselijke klus om te doen. Als je het jezelf iets makkelijk wilt maken, zou ik alleen de delen van de trap verven waar je echt niet overheen loopt en op het loopgedeelte van die stukken tapijt aanbrengen. Lijkt me echt veel gemakkelijker (uiteindelijk dan, want het kost je alsnog tijd natuurlijk).

  3. Oh liefde voor die grote planten! <3 En bij mij: de twee trappen :) Totaal geen prio en ik vind het zonde van mijn geld, omdat ik er nu als enige woon en nooit schoenen in huis draag. Dus beschadigen doen ze niet. Maar ze zien er gewoon niet uit en ik heb nog steeds geen idee wat ik ermee wil doen (bekleden, traprenovatie, 'gewoon' verven..?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top