mode, shoppen en wishlist samenwerking voor je kind

Een comfortabele en stoere outfit voor baby’s (Tip voor de feestdagen!)

Comfortabele en stoere outfit voor baby's

Afgelopen dinsdag gingen mijn moeder en ik naar een Ladies Night bij Tuinland. Het hele tuincentra stond in het teken van kerst en dus was alles prachtig mooi versierd. Ik kwam er in ieder geval al goed door in de kerststemming en nam versieringen mee naar huis. Als jullie daar nog beelden van willen zien, vergeet dan niet om mij op Instagram te volgen.

Afbeelding via Ruth Black // Shutterstock.

Dit jaar heb ik er écht zin in: dat geklungel met die kunstboom en lampjes, het optuigen van de boom en versieren van de rest van het huis. En als het huis klaar is, is het natuurlijk tijd voor een outfit voor mij, I. en kleine G. Ik word altijd supervrolijk van al die folders vol feest- en kerstkleding en mijn zoons zijn natuurlijk het beste excuus om te gaan winkelen.

Kinderkleding kopen

Kinderkleding koop ik eigenlijk overal. Op dit moment ga ik steeds vaker naar de Wibra toe, omdat ze er leuke truien voor jongens hebben. Omdat ik toch wel kritisch ben, valt er altijd veel kleding met print af. Dat de Wibra meer naar mijn smaak verkoopt, is natuurlijk alleen maar goed!

Wat ik ook graag doe, is even op een vrije middag naar de kringloop rijden. Ik lever er vaak eerst wat spullen in en loop daarna een rondje door de winkel. Het is altijd weer een verrassing wat ik vind en dus mee naar huis neem. (Maar slagen doe ik er altijd wel.) En zo kan ik altijd iets ouds met iets nieuws combineren. Hartstikke leuk, al zeg ik het zelf.

Kerstoutfit voor de jongens

Omdat de beide jongens flink uit hun kleren groeien en ik voor G. nog geen passende feestkleding in huis heb, valt er hier altijd wel iets te winkelen. Ja, ik heb nog wel ergens een trui met een sneeuwpop voor G., maar waar? Zo vlak voor Sinterklaas en kerst mag je dus best een keer extra winkelen. In de kringloop, je favoriete winkel of gewoon online.

Net als ik offline mijn vaste adressen heb, heb ik dat online ook. Ik hoef jullie vast niet uit te leggen waar ik vaak het eerst ga kijken. Maar door eens verder te kijken, ontdekte ik al snel wat leuks. De webshop Jayno kende ik bijvoorbeeld niet, maar blijkt wel één van mijn favoriete merken (Noppies) te verkopen. Ik ben namelijk fan van Noppies, omdat het van die fijne basics voor baby’s verkoopt. (Niet dat G. dat nog past, maar ik vind het nog steeds erg schattig allemaal.)

Comfortabele en stoere outfit voor baby’s

Géén pantalon en géén spijkerbroekjes. En het fenomeen driedelig pak voor baby’s heb ik ook nooit zo goed begrepen. Juist als een kindje nog heel klein is, hoort het wat mij betreft gewoon in zachte pakjes gekleed. I. droeg tijdens zijn eerste kerst een kerstpak met voetjes (en een kerstmutsje – wel zacht!) en G. gewoon een leuk broekje met een wollen vest erop. Zeker als ze het grootste deel van zo’n feestdag nog liggen te slapen, kun je die glamour best achterwege laten.

Ik zou dus kiezen voor een joggingbroekje in een donkere kleur met daarop een effen shirtje en wollen slofjes. Wat ik ook leuk vind, zijn joggingbroekjes die lijken op spijkerbroekjes met daarop een effen shirt. Als detail kun je je baby een rood (kwijl)slabbetje omdoen of eentje met daarop sterretjes of kleine sneeuwvlokken. (Kan prima tijdens Sinterklaas én kerst.) Of er al speciale Sint-slabben in de winkels liggen, weet ik niet, maar die voor Kerstmis liggen er zeker weten. En die kun je dus prima als extra detail toevoegen.

Voor de iets oudere kindjes (die van een maand of zes) vind ik een kersttrui net leuk. Zodra het een beetje kan zitten, komt zo’n trui toch net even beter op de (familie)foto’s uit. Ik doe er trouwens zelf ook aan mee! Sinterklaaskleding is wat minder populair, maar je kunt het woord ‘kersttrui’ hier natuurlijk prima door Sinterklaastrui vervangen (als je er een gevonden hebt). Wel zou ik zelf voor een joggingbroekje kiezen met daarbij slofjes of Sint- of kerstsokken. Want ik blijf een groot fan van comfort. Op een opvallende trui zou ik zelf een effen slabbetje laten dragen, bijvoorbeeld de slab uit de collage van het merk Bampidano.

Makkelijk te combineren 

Ik liet net al weten dat ik oud (tweedehands) graag met nieuw combineer. In de eerste plaats omdat het leuke combinaties oplevert en ook het gewoon heel fijn voor je portemonnee is. Hoewel het kopen van ‘speciale’ feestkleding dus heel verleidelijk is, probeer ik er altijd op te letten dat ik alles later nog opnieuw kan gebruiken. Broekjes met een ander shirt, bijvoorbeeld. De items die ik hieronder aan jullie wil tippen, zijn dus heel basic. Dit met het idee dat je er zelf nog allerlei slabben en sokjes aan toe kunt voegen.

De prijslijst

Comfortabele en stoere outfit voor baby's

Het is misschien te vroeg voor een johoho, maar geniet alvast van de voorpret allemaal! (Want een fijne voorpret is het halve werk, toch?)

One thought on “Een comfortabele en stoere outfit voor baby’s (Tip voor de feestdagen!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top