interieur samenwerking

Herinrichten van de hal

glasvezel behang

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar in dit huishouden is de hal bij de voordeur niet de meest gezellige plek te noemen. Sterker nog: het is vooral DE PLEK om jassen, tassen, schoenen en de kinderwagen van G. samen te voegen en achter een deur te verbergen. Tel daarbij op dat het ook geen grote ruimte is en je snapt mijn hele punt qua sfeer.

Daarom loop ik al een tijdje rond om dit kleine kamertje van een nieuwe look te voorzien. Het is immers toch het eerste stukje van mijn woning dat mensen te zien krijgen en daar ben ik me nu ook steeds meer van bewust. Door alles vol te proppen en op te stapelen, lijkt het natuurlijk alsof ik een heel chaotische vrouw ben. En eh, dat klopt van geen kanten! ;) Tijd voor een plan in kleine stapjes.

Opruimen

Afgelopen zomer maakte ik al een begin met het opruimen van alle spullen die zich hier beneden verzameld hadden. Of beter gezegd: de spullen die ik daar met de tijd verzameld had. Ik stopte alle schoenen en sjaals in een grote wasmand die daar nu in een hoekje staat. Ook schroefde ik de kapstok van de muur en bracht ik alle jassen en vesten naar ‘zolder’ toe. (Hup, aan het kledingrek en uit het zicht!) De kale muur die ik ervoor terugkreeg, vulde ik op met een grote spiegel van de Jysk.

Door flink op te ruimen en items te vervangen, ontstond er meteen een andere sfeer bij binnenkomst. Door zo min mogelijk aan muren en deuren op te hangen, lijkt dit halletje in ieder geval al een stuk groter. En ik weet dat het alleen nog maar beter wordt als de kinderwagen van G. er over een jaar of twee niet meer staat.

glasvezel behang

De spiegel van Jysk. Het is het model ‘Sallerup’ met een doorsnede van 55 centimeter. Hij kost nu € 29,99-, maar volgens mij heb ik daar toen in een aanbieding € 20-, voor betaald. 

Behang uitkiezen

Toch begint het hier qua klussen en bezigheid alweer te kriebelen. Wat de meeste mensen (vrouwen?) zo rond het voorjaar hebben, heb ik hier vaak aan het eind van het jaar. Ik krijg dan heel veel zin om met meubels te gaan slepen en accessoires aan te passen. En nu ik weet dat ik ook best in mijn eigen tempo muren kan verven, denk ik ook steeds vaker na over een ander kleurtje of printje op de muur.

Omdat ik in een grijs en verleden de hal bij de voordeur ook als ‘ren’ voor de konijnen en cavia’s heb gebruikt, heeft dat zijn sporen wel nagelaten. Het behang zit niet overal meer even mooi op de muur en wat ik nog geprobeerd heb te plakken, is later alsnog door kindervingers en kleine kittens losgetrokken. Een ander zou het waarschijnlijk niet storen, maar als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, word ik toch rustiger als ik mijn plannen uit heb kunnen voeren. ;)

En dus heb ik al een paar keer naar leuk behang gekeken toen ik toevallig in de Kwantum liep. Zo vind ik hysterisch druk behang met bloemenprint eigenlijk best tof, maar omdat ik niet zelf aan het behangen sla, wil ik dat de behanger niet aandoen. Een print is namelijk veel passen en meten en daar moet je net zin in hebben natuurlijk. Behang in een effen kleur is daarom een betere keuze. Ik twijfel wat dat betreft nog wel tussen effen behang (bijvoorbeeld lichtgrijs of gewoon wit) of glasvezel behang.

Voor- en nadelen van glasvezel behang

Effen behang kost me in principe alleen nog lijm en een goedgehumeurde vader, maar is wel kwetsbaarder en laat oneffenheden op een muur sneller zien. Glasvezel behang is voor mij iets totaal nieuws. Ik heb dus geen idee of dit makkelijker of moeilijker op een muur is aan te brengen, maar weet wel dat het duurder is dan een rol ‘gewoon’ behang. Bovendien moet er na het behangen met glasvezel behang nog een pot verf en kwasten worden aangeschaft, om de look van de kamer af te maken. Extra kosten dus en laat dat nou net iets zijn waar ik het liefst zo veel mogelijk op besparen wil.

Lastig dus.

Kleur 

Ook hoog op mijn kluslijst staat het verven van de muur in de eethoek. Deze redelijk witte muren hebben toch iets te vaak met potloden en kinderhanden kennisgemaakt en zien er niet meer zo mooi uit. Omdat ik toch al een beetje verliefd ben geworden op de kleur antraciet in huis, heb ik daar mijn volgende project van gemaakt. Als ik dan toch aan het verven sla, is het natuurlijk een kleine moeite om de hal mee te nemen. Het enige wat de keuze tussen de behangsoorten kan vergemakkelijken, is dat ik in de eethoek nog altijd een kale plek op de muur weg moet werken. Want ook hier hebben konijnentanden ooit een hap uit het behang gebeten en dat heeft de muur er niet mooier op gemaakt. Omdat de woonkamer overal met glasvezel behang is beplakt, ben ik bijna genoodzaakt om voor zo’n dure rol te kiezen. Ik heb namelijk even geen idee hoe ik deze lokale schade op ga knappen..

Lang verhaal kort: ik moet er nog maar eens even goed voor gaan zitten. Iemand nog tips?

2 thoughts on “Herinrichten van de hal

  1. Wanneer ik behang koop, is het gemak van de behanger niet mijn eerste zorg. Een tip voor de hal: het kost wel wat maar dan heb je ook wat: behang met een Escher-motief. Dat maakt een echte blikvanger van je hal. Wij hebben meteen de trap dienovereenkomstig geschilderd. Escher zelf zou er jaloers op zijn.

  2. Dat behang met die bloemenprint heeft mijn moeder in de gang en in het trappengat. Moet je wel echt van houden want het is bijzonder druk. Ik vind behang met een print wel erg leuk, wij hebben een printje op de overloop en dat bevalt goed. In de gang hebben we de muur voor de helft geverfd, ben ik nog steeds blij mee. Succes met een keuze maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top