interieur samenwerking

Meer over elektrische rolgordijnen

Elektrische gordijnen

De afgelopen dagen heb ik wat updates over mijn huis geplaatst. Ik ben namelijk weer aan het verven geslagen en heb bovendien wat ‘oudere’ projecten opgepakt. Zo stond er al heel lang op mijn to do-list dat er een rolgordijn voor mijn keukenraam moest komen te hangen. En je begrijpt: dit gordijn hangt daar sinds kort hoog en droog.

Budget

Omdat ik zelf in een huurwoning woon en in principe plannen heb om binnen nu en twee jaar te verhuizen, wil ik niet te veel geld uitgeven aan producten die ik in een ander huis niet kan hergebruiken. Op de bovenverdieping heb ik nu veel smalle ramen, maar in een volgend huis kan dit heel anders zijn.

Daarom zoek ik altijd bewust naar producten die binnen mijn budget passen. Ik vond mijn rolgordijnen dan ook gewoon door de producten van winkels die ik ken te vergelijken en uit dat aanbod de goedkoopste variant te kiezen. Omdat ik relatief veel tijd steek in dit soort zoektochten, beland ik natuurlijk ook wel eens op sites van bedrijven die ik helemaal niet ken.

Poweredblinds.nl 

De website poweredblinds.nl is daar een goed voorbeeld van. Want naast supermooie vouwgordijnen, zijn er in het assortiment ook maar liefst drie typen elektrische rolgordijnen opgenomen. Wie voorlopig geen verhuisplannen heeft óf net de nieuwe eigenaar van een koopwoning is geworden, kan daarom vast iets met onderstaande tips.

De all-in-one rolgordijnen

Kies je voor een all-in-one rolgordijn, dan heb je de keuze uit 23 stoffen, zowel effen als met een textuur. Bovendien kun je kiezen uit drie typen stof: de verduisterende, gesloten of transparante stof. Ik zie vooral lichte kleuren en aardetinten in het palet terugkomen. Wat mij betreft geschikt voor een huishouden waarin een Scandinavische of relaxte Californische huisstijl in terugkomt.

Het all-in-one systeem wordt gepresenteerd als systeem dat ideaal is om mee te beginnen als je nog niet eerder voor elektrische rolgordijnen gekozen hebt. De all-in-one gordijnen zijn voorzien van een voorgeconfigureerde Somfy-afstandsbediening , geïntegreerde oplaadbare motor en standaard cassette-afwerking. Op de adviespagina vind je meer informatie over het koppelen van je gordijn aan een app. Hoe simpel wil je het hebben?

elektrische rolgordijnen

Afbeelding via poweredblinds.nl.

Fully Customisable rolgordijnen

Kies je voor de fully customisable rolgordijnen dan kun je om te beginnen kiezen uit een heel brede stoffencollectie. Ik zie namelijk naast effen stoffen ook prints en felle kleuren voorbijkomen. Een fully customisable gordijn hangt dus niet alleen leuk in de woonkamer, maar hangt vast ook goed op een (kinder)slaapkamer.

Ook nu kun je kiezen tussen een verduisterende, gesloten of transparante stof. Bovendien zijn er gratis kleurstalen beschikbaar die al binnen drie werkdagen aan je geleverd kunnen worden.

Valt je keuze op dit type rolgordijn, dan kun je kiezen uit een complete selectie stroomvoorzieningen en bedieningsopties voor je elektrische rolgordijnen, inclusief bedrade stroomvoorziening en méérkanaals afstandsbediening. Ook is de set in combinatie met de eerder beschreven app te gebruiken.

elektrische rolgordijnen

Afbeelding via poweredblinds.nl

Huna Next Generation rolgordijnen

Ten slotte zijn er de Huna next generation rolgordijnen. Dit type rolgordijn kan qua afmetingen, stofkeuze, cassette-afwerking en accessoires geheel naar wens op maat worden gemaakt. De stofkeuze richt zich vooral op de aardetinten, maar ook zie ik hier en daar wat donkerroods voorbijkomen.

Het is mogelijk om een lichtsensor aan het rolgordijn te koppelen en ook kun je een timer instellen om zo de licht- en temperatuurniveaus te verbeteren en je meubels en planten te beschermen. En als je inbrekers te slim af wilt zijn, maak je ook nog eens gebruik van een aanwezigheidssimulatie. Kortom: Huna rolgordijnen zorgen voor alles!

Je kunt het Huna rolgordijn eenvoudig installeren dankzij een uniek en eenvoudig montagesysteem. Je loopt namelijk niet het risico om de muur te beschadigen en van geklungel met draden is geen sprake. Ten slotte maakt Powered Blinds het je nog gemakkelijk door ook dit laatste rolgordijn aan een app/smartphone te verbinden. En dat betekent dat je hoe dan ook vanuit je gemakkelijke stoel kunt regelen hoeveel zon- en daglicht er bij jou naar binnen schijnt.

Elektrische rolgordijnen, is dat iets voor jou?

One thought on “Meer over elektrische rolgordijnen

  1. Ik ben erg blij met deze handige optie van elektrische rolgordijnen. Ik heb de vervanging van de gordijnen over de winter heen getild, maar ben wel op zoek naar iets anders. Een zeer aantrekkelijk voordeel vind ik dat je met elektrisch bediende gordijnen geen vieze vingers op de gordijnen zelf krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top