interieur

Tweedehands projecten voor 2019

Tweedehands projecten

Het is vast geen geheim meer dat ik graag en vaak naar kringloopwinkels ga om daar te winkelen. Ik ga eigenlijk nooit met een bepaald doel op pad, maar als ik net die ene mooie trui, dat stuk speelgoed of die grote vaas zie staan, gaat dat natuurlijk wel mee naar huis. Omdat er het afgelopen jaar ook weer het nodige is bijgekomen, deel ik vandaag mijn lijst met tweedehands projecten voor 2019 met jullie.

De rotan stoel

Eigenlijk speel ik een beetje vals door dit stoeltje tot de aankopen van dit jaar te rekenen, want dat doet hij niet. Ik heb ‘m namelijk al in mijn bezit sinds ik op mezelf woon en hij blijft leuk. De ene keer staat de stoel een paar maanden in de woonkamer, dan weer ergens boven en afgelopen zomer stond hij best leuk in een hoekje van de tuin.

Maar al stond ‘ie daar echt geweldig, helemaal goed voor de conditie ervan was het niet. De verflaag die op het stoeltje zit, laat namelijk steeds meer los. Dat begint er natuurlijk minder mooi uit te zien en dat is ook de reden voor het willen opknappen van deze stoel.

Verven wil ik in principe niet, dus ik denk dat het veel en licht schuren gaat worden. Een prima klusje voor de eerste mooie lentedagen als je het mij vraagt. Als het eindresultaat naar wens is, verschijnen de eerste foto’s hiervan uiteraard op Instagram.

Tweedehands projecten

Stokke Tripp Trapps

In augustus of september scoorde ik via Marktplaats twee vrijwel complete kinderstoelen van Stokke. Het idee is om daar nog altijd iets mee te doen, want de huidige kleur staat me toch een beetje tegen. De beide stoelen zijn basic bruin en je ziet aan alles dat de stoelen al flink in gebruik zijn genomen voordat ik ze in de auto tilde en mee naar huis nam.

Het plan was om de stoelen te demonteren, op te schuren en te verven, maar dat schijnt toch niet altijd het beste resultaat op te leveren. Ik wil mij dus nog in het spuiten verdiepen voor ik een keuze maak. Als ik hier trouwens nog een meelezer tref die hier iets meer ervaring mee heeft, laat dan vooral even een bericht achter hieronder. Mijn dank is groot!

Tweedehands projecten

De strijkplank (van Ikea)

Ook deze speelgoed strijkplank van Ikea is officieel geen vondst van het afgelopen jaar, maar hoop ik in 2019 (een beetje) op te kunnen knappen. Om het houten strijkplankje zit namelijk een hoes met bloemetjes die ik voor een iets stoerder exemplaar wil inruilen. Ik weet niet hoe lang de trend van wit met zwarte balletjes nog blijft bestaan, maar dit lijkt me wel een leuk printje. Overigens heb ik nul ervaring met de naaimachine, dus dat wordt nog een leuke klus. Ik houd je op de hoogte!

Grote vaas

Deze zomer vond ik bij de kringloop voor een héél zacht prijsje een grote vaas. Ik nam hem natuurlijk mee naar huis en zette hem in de woonkamer neer. Daar bleef hij staan, omdat ik verder niet wist hoe ik ‘m wilde stylen. Na mijn verfproject van december is de vaas naar de gang verplaatst. Ik sleep hier namelijk wel eens met meubels en dus krijgt alles hier ook een andere plaats. Het herschikken van een vaas is niet echt een project op zich, maar omdat ik er wel een tweedehands item voor gebruik, heb ik hem toch maar op het lijstje gezet. Ideeën voor het upgraden van de vaas zijn plek mag je natuurlijk als reactie achterlaten.

Tweedehands projecten

En wat staat er op jullie to do-list wat klusjes betreft? Kom je ook wel eens in de kringloop voor wat huiselijke accessoires?

5 thoughts on “Tweedehands projecten voor 2019

  1. Het opknappen van meubels lijkt heel groot, maar met een likje verf doe je eigenlijk maar weinig en het verschil is groot. Leuk dat je dit ook wel eens onderneemt (het bezig zijn met tweedehands projecten).

    * Ik heb je website zojuist even bekeken, omdat ik je nog niet ken en wilde even zeggen dat er op de homepagina een taalfout staat. ” (..) die jouw kunnen helpen” moet “die JOU kunnen helpen” worden. Er wordt geen bezit uitgedrukt, dus achter jou hoeft geen -w te worden geplaatst. :)

  2. Je kunt van de grote vaas een ecosysteem maken. Plantjes er in, kurk er op en het klimaat in de pot lekker z’n werk laten doen. Staat heel leuk en is ook super leuk om te zien.

  3. Oh wat een leuke klusjes op de planning, hier komen wij bij de kringloop voor wat boeken om te lezen. Verder mocht ik wat leuks tegen komen voor ons meisje neem ik dat ook wel mee, maar meestal is er hier niet zo veel soeps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top