persoonlijk

Waar werd ik deze maand gelukkig van? (II)

Gelukkig

Hi allemaal en leuk dat je hier weer bent om een nieuw blog van mijn hand te lezen. Ik blik vandaag terug op de mooie momenten van de afgelopen maand(en) en dat zijn er weer genoeg. Komen ze!

Waar werd ik deze maand gelukkig van?

Problemen loslaten – Ik ben een kei in het me aantrekken van problemen en een kei in het willen oplossen van zoveel mogelijk leed. Je begrijpt dat dit vaak ten koste van mijn humeur en eigen emoties gaat en ik ben nu op een punt gekomen dat ik écht inzie dat het soms niet anders kan. Het is net als het willen redden van alle zielige dieren in de wereld: een onmogelijke toestand. Ik ben er nog niet, zoals ik laatst al eens schreef, maar toch heb ik het gevoel dat het beter gaat. Ook probeer ik kleine, negatieve dingen gelijk los te laten. Zo had ik laatst een absolute terror nacht met de jongens en hoewel ik daar (nog steeds) niet heel vrolijk van word, bedacht ik me dat ik ’s ochtends geen verplichtingen had, niemand naar school hoefde te brengen en er op mij ook geen werkgever zat te wachten. Wat is zo’n slechte nacht nou op een mensenleven? Over een week ‘voel’ ik die moeheid toch niet meer. Loslaten én omdenken is the key. 

Het weer – We hebben een pak sneeuw én het eerste voorjaarszonnetje achter de rug. Zowel de sneeuwval als het toenemen van de buitentemperatuur vond ik erg fijn. Helaas was I. hartstikke grieperig toen we die week met sneeuw hadden, maar toch heb ik er met de beide jongens van kunnen genieten. Als je mij (ons?) op social media volgt, heb je in ieder geval een paar mooie foto’s voorbij zien komen. Voor nu ben ik wel weer klaar met de echte kou, maar ik teken graag voor een december met een dik pak sneeuw.

Tuinieren – Zodra het weer het toelaat ben ik graag in de tuin te vinden. Ik word namelijk hartstikke vrolijk van onkruid wieden en planten verpotten en nu het voorjaar is kan ik mijn lol weer op. Afgelopen maandag heb ik dan ook een hele dag met G. rondom het huis doorgebracht. En dat de buurman de volgende dag een doos Merci kwam brengen bij wijze van bedankje voor het meenemen van zijn voortuin is natuurlijk extra leuk.

Kleine dingen – Laatst reed ik maar liefst vier keer door de omgeving van Veenhuizen (daar waar je vroeger als wees of bedelaar naartoe werd gestuurd) en toen er ergens een mooie ochtendzon doorbrak, was dat wel een speciaal momentje. Het was iets heel kleins, maar zodra ik het opmerkte, besloot ik wel om er bewust van te genieten.

Funda – Hoewel ik hier prima zit, blijft het leuk om af en toe eens naar te koop staande huizen te kijken. Ik heb er net ook weer een uurtje Funda’en op zitten. Ik ga ervan uit dat ik over een jaar of twee voldoende gespaard heb om ook écht naar koophuizen te gaan kijken. Niks mis met een potje gluren bij buren die je toch niet kent! ;)

Woordenschat – Als moeder vind ik natuurlijk een heleboel dingen leuk aan het hebben van kinderen, mijn kinderen en het moeder-zijn, maar daar steken altijd een paar dingen bovenuit. Zo vind ik de echte babytijd ontzettend leuk, maar ook van het moment dat diezelfde baby zelfstandiger begint te worden, kan er genieten. G. begint nu (al) in babyzinnen te praten en dat vind ik zo mooi. Ik heb het met I. allemaal al eens meegemaakt natuurlijk, maar eigenlijk maakt het qua gevoel niks uit of het om een eerste of tweede kindje gaat. Op dit moment is “dies, whoe hoe” (lees: dit is een hond) trouwens mijn favoriet. (Maar ik was ook al heel trots toen G. een paar weken geleden “dies boek nijne” (lees: dit is een boek over Nijntje) uitsprak.) #momlife

Ik ga nog even stilstaan bij het voorjaar, de opkomende bloemen, de vogels die me ’s ochtends wakker fluiten (oké, niet helemaal waar, want ik zie hier hooguit een paar grote kraaien vliegen en ’s ochtends word ik al-tijd wakker van iemand die om MAMMAAAAA roept), de voorjaarsvakantie en het restje Chinese mie dat ik na het publiceren van dit blog in de magnetron op ga warmen. Heb jij laatst nog een gelukkig moment ervaren? 

10 thoughts on “Waar werd ik deze maand gelukkig van? (II)

  1. Haha huizen kijken vind ik ook altijd leuk, ook al hebben wij totaal geen plannen om te verhuizen. Ik zoek dan altijd de allerduurste woningen op om eens te kijken hoe ze er binnenin uit zien. En het zonnetje is hier zeker een belangrijke factor van mijn verhoogde geluksgevoel ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top