persoonlijk

Ontspullen op zondag (II)

Ontspullen II

Een paar weken geleden schreef ik een blog over mijn eerste ervaring met het ontspullen van mijn leven. Ik somde een lijst op met items die die week mijn leven mochten verlaten en vandaag is het tijd voor een nieuwe update.

Afbeelding via Shutterstock.

Ontspullen, hoe gaat het?

Op de vraag hoe het met het ontspullen gaat, kan ik een positief antwoord geven. Het gaat namelijk best lekker met het opruimen van mijn leven. Omdat ik in 2018 eigenlijk al heel grondig door mijn kleding en papierwerk ben gegaan, valt hier niet veel op in te halen, maar op de spullen die ik nog steeds op zolder bij mijn moeder bewaar des te meer. Ik wissel het opruimen/ontspullen dus af tussen mijn eigen huis en dat van mijn moeder.

The Minimalism Game

Op de vraag hoe ontspullen eigenlijk gaat, heb ik ook een antwoord. Ontspullen is namelijk niets meer dan het wegdoen van spullen die je (toch) niet (meer) gebruikt. Dit kun je natuurlijk op veel verschillende manieren doen, maar ik probeer bij het wegdoen van mijn spullen ook de werkwijze volgens The Minimalism Game aan te houden. Deze werkwijze houdt in dat je precies dat aantal items wegdoet (kringloop, verkopen, aan vrienden doneren) als de dag van de maand telt. Op de eerste dag van de maand is dat één item, op de dertigste dag zijn dat er dertig. In een maand met 31 dagen doe je dus uiteindelijk 498 van je (oude) spullen weg.

De buit voor de tweede week

Ik begin steeds opnieuw met tellen, omdat ik anders het overzicht kwijtraak. Aan het eind van mijn maand (die ik wel over een tijdje uitsmeer), tel ik alle items op en volgt daar het eindresultaat. 

  • 7 januari – Rugtas met daarin een oude pyjamabroek (item 1 en 2), kinderboek van een sprookje dat ik helemaal geen leuk verhaal vind zijn (item 3), lege verpakkingen van doucheproducten (item 4 t/m 6) en leeg doosje in de vorm van een cake (item 7).
  • 8 januari – Setje ondergoed van I. (item 8 en 9), broekje dat ik niet meer draag (item 10), twee truien (item 11 en 12), drie tweedehands shirts die ik niet meer draag (item 13 t/m 15).
  • 9 januari – Lampjes (item 16), twee shirts die ik niet meer draag (item 17 en 18) , tuinpak van G. dat hij niet meer past en nooit gedragen heeft, ik kocht dit pak zelf ook tweedehands en denk dat ik ‘m toch beter aan een volgend kind kan schenken (item 19). Verder staat er al een tijd een fietsscherm in mijn gang dat weggebracht gaat worden, heb ik nog een kinderbad weggebracht, heb ik een lippenstift weggegooid en heb ik een tas met o.a. een pyjamabroek en plastic koffertje van I. naar de kringloop gebracht. (Item 20 t/m 24.)
  • 10 januari – Kledingstukken van I. die ik niet meer ga gebruiken, omdat het niet meer bij mijn stijl past. Dat betekent dat G. er ook niets aan heeft of de items zelf ook al niet meer past. Tijd voor een andere eigenaar, want alles kan wel een tweede ronde mee. (Item 25 t/m 34).
  • 11 januari – Ook voor deze dag reken in kleding van I. die ik niet meer kan gebruiken (item 35 t/m 45).
  • 12 januari – Nog negen kledingstukken van I. (item 46 t/m 54), kapotte bloempot, staande lamp en hoedenplank (item 55 t/m 57).
  • 13 januari – Oude hand- en theedoeken die nog een tweede leven als poetslap tegemoet gaan, in totaal zes stuks (item 58 t/m 63), vier stuks verdroogde nagellak, twee sponsjes en een blikje (item 64 t/m 70).

Zoals je ziet gaat het hier de goede kant op. Ik heb dit keer vooral thuis opgeruimd en heb het meeste van deze buit al weggebracht. En dat is niet alles, want de kofferbak ligt alweer vol zakken kleding die ik een tweede leven gun. Leuk om jullie ervaringen onder het eerste blog terug te lezen. Blijf ze vooral met me delen en tot opruims!

2 thoughts on “Ontspullen op zondag (II)

  1. Goed bezig! Wij zijn er ook mee begonnen, vooral nu met de nieuwe kamer indelingen hier in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top