persoonlijk

Waar werd ik deze maand gelukkig van? (III)

Gelukkig

Ik wil niet opscheppen, maar ik zit de laatste tijd zo goed in mijn vel dat ik eigenlijk overal wel gelukkig van word. Om hier dus geen Bijbel aan tekst met jullie te delen, ga ik mijn best doen om alleen de beste momenten met jullie te delen.

Waar werd ik deze maand gelukkig van?

Zon – Ja, ik begin maar direct met het mooie weer dat niemand ontgaan is. Voor mij is het helemaal perfect als zon en temperatuur met elkaar hand in hand gaan. Ik kan er dan écht van genieten om met een (nieuw) boek in de deuropening te gaan zitten en lezen. Hier heb ik de afgelopen jaren in de zomermaanden heel wat uurtjes doorgebracht, lekker!

HappinezVorige keer schreef ik dat ik probeerde om problemen meer los te laten. Je kunt wel stellen dat ik de laatste maanden meer en meer probeer om te denken en te relativeren. Toen ik in de kringloop een hele stapel Happinez tijdschriften zag liggen, nam ik deze allemaal mee. Dit is natuurlijk het perfecte leesvoer dat je bewust en anders over dingen na laat denken. Word ik blij van!

Pasen – Omdat I. naar vrijeschoolonderwijs gaat, begint het vieren van seizoenen en feest-of gedenkdagen hier steeds meer te leven. Dit is een bewuste keuze en ik vind het als moeder echt heel mooi om te zien hoe alles op school wordt aangepakt. Een paar weken geleden liepen de kinderen met hun palmpaasstok door het bos en wij als ouders mochten komen kijken en de tocht met gezang begeleiden. Heel bijzonder om dit voor het eerst mee te maken. En ook heel bijzonder en aandoenlijk om die kleintjes voorop te zien lopen.

Fietstocht – Eigenlijk wilde ik dit blog al eerder inplannen, maar ik ben blij dat dit me nog niet is gelukt. Afgelopen zondag hadden de kinderen en ik met opa afgesproken om de eerste paasdag samen door te brengen. We besloten om naar een dorp in de buurt te fietsen waar een kleine kermis opgesteld stond. We bleven daar een tijdje en lieten de kinderen aan wat toestanden op de kermis meedoen. Op de terugweg reden we door de stad om te stoppen voor een ijsje. Groot feest werd het toen I. en G. op hun blote voeten door het water van een fontein mochten stampen. Met twee kletsnatte kinderen en geïmproviseerde outfits fietsten we snel terug naar huis. Lang verhaal kort: ik ben van plan om de komende maanden vaker met de fiets op pad te gaan. Dit was een geweldige middag!

Eenvoud – Op 1 april vierde ik mijn verjaardag en voor het eerst maakte het me écht niet uit wat ik cadeau zou krijgen en wie er wel of niet zouden langskomen. Ik wilde gewoon graag ’s avonds pizza eten en voor mij was het plezier van de kinderen veel belangrijker dan dat ik in de schijnwerpers zou staan. Ik denk trouwens wel dat dit met leeftijd te maken heeft, hoor. Ik weet namelijk gewoon niet meer wat ik moet vragen. Ik heb toch al spullen genoeg! ;) Nee, het zien van I. die zielsgelukkig van zijn speciale kinderpizza zat te eten, was me meer waard dan dat extra getal bovenop mijn leeftijd.

Boeken – Ik won het boek De twijfelmoeder via het blog van Saskia, leuk! En in de kringloop trof ik de afgelopen tijd ook wat fijne exemplaren. Op dit moment lees ik Stromboli van Saskia Noort en ben ik erg benieuwd naar het einde van het verhaal. Om de één of andere reden dacht ik bij het lezen van de titel altijd aan een gerecht, maar het onderwerp blijkt toch heel ergens anders over te gaan. Karakters en verhaal spreken me om diverse redenen aan, dit word zeker een tip om hier met jullie in een volgend blog te delen.

Fijne week allemaal!

3 thoughts on “Waar werd ik deze maand gelukkig van? (III)

  1. Zo heerlijk als je het lente en zomer ziet en voelt worden! Laat die fietstochtjes maar komen inderdaad :)

  2. Zalig dat je een stapel Happinez tijdschriften uit de kringloop kon meenemen! Samen met de Flow toch een van m’n favorieten waar ik mezelf en toe eens mee verwen :) en nog gefeliciteerd met je verjaardag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top