interieur

De moestuin, deel 2

De moestuin

Hoe gaat het met de bloemen en vruchtgroente die ik een paar weken geleden inzaaide? Ik vertel je er meer over in dit blog. Of nee, nog beter: ik neem je mee in een uitbreid fotoverslag!

De ‘moestuin’ in mei 2019

De moestuin

De stekken in de witte potten zijn de overgebleven zonnebloemen van mijn eerste zaaimoment. Toen ik een paar dagen niet thuis was, zijn er helaas planten gesneuveld die niet tegen het zonnetje waren opgewassen. Maar wat ik heb kunnen redden, doet het zoals je kunt zien erg goed.

De moestuin

De moestuin

Ik vond kaartjes met een permanent marker bij de Action. Heel erg handig voor het tuinieren buitenshuis.

De moestuin

Dit is een tweede lichting zonnebloemen. Tijdens het opruimen van mijn berging vond ik een heleboel zakjes met zaadjes. Een deel ervan heb ik gebruikt en in potten uitgezaaid. Ik twijfelde nog over de houdbaarheidsdatum, maar met deze zonnebloemen heb ik weer geluk gehad.

De moestuin

Tomaten! Ik denk dat ik al bijna twintig jaar van mijn leven in het voorjaar met kleine tomatenplanten bezig ben. Toen ik klein was, kreeg ik ooit eens zo’n klein setje met kas en zaadjes cadeau en sindsdien herhaal ik het ieder jaar weer. Ik ben even kwijt of dit een grote of een kleine soort is, maar de tijd zal het leren.

De moestuin

Voor de meivakantie zaaide ik paprikazaadjes in. Ik gebruikte hiervoor gewoon het zaad uit een supermarktpaprika, omdat ik deze tip eens op social media was tegengekomen. De moeder van een klasgenoot van I. merkte nog even op dat er misschien niets uit zou komen als het om een bespoten paprika zou gaan, maar na een paar weken wachten lijk ik toch geluk te hebben. Uit het potje rechts is helaas niks gegroeid. Ik vrees dat de inhoud van het betreffende zakje toch echt te oud was.

De moestuin

De moestuin

Zo zag het er een week geleden nog uit. Je ziet het: de zonnebloemen groeien als kool! Als je trouwens meer wilt weten over het zaaien van planten voor je moestuin, dan raad ik je het boek De indoor moestuin aan. Dit boek staat niet alleen vol met prachtige foto’s en leuke DIY’s, maar ook vol tips en weetjes over het starten van je moestuin IN huis.

Bestel De indoor moestuin direct via bol.com. Je vindt ‘m daar nu tegen een gereduceerd tarief. Hartstikke handig!

Dit artikel bevat een affiliatelink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top