overig

(Moes)tuinproject van 2019

Moestuinproject van 2019

Met-zonder-jas naar buiten: ik houd ervan. Het komt mij dus wel heel goed uit dat het voorjaar aangebroken is. De eerste struiken zijn gesnoeid en vorige week stond de groene container propvol afval aan de kant van de weg. De meeste rommel heb ik opgeruimd en de eerste plantjes staan alweer in de aarde. Tijd om de tuinprojecten voor dit jaar met jullie te bespreken.

(Moes)tuinproject van 2019

Elk jaar laat ik mij opnieuw verleiden tot het inzaaien van kleine plantjes. Toen de kinderen vorige week een potje met zonnebloemzaad cadeau kregen van een vriendin van mij, besloot ik om dit het eerste zaaiproject van 2019 te laten worden. Ik tilde de kas weer uit de berging, vulde wat kleine bloempotten met aarde en strooide het zonnebloemzaad uit. De meeste plantjes ontkiemden trouwens binnen een paar dagen. En nu alles groeit en groeit, hebben we elke ochtend iets om naar uit te kijken. Elke morgen staan we samen naar de kas te kijken. Leuk hoor, om samen de natuur te ontdekken.

Foto’s van week 1

Moestuinproject van 2019

Moestuinproject van 2019

Foto’s van week 2

Moestuinproject van 2019

Ik hoop trouwens dat het joekels van bloemen worden. Zo’n bloemenzee tegen de schutting aan lijkt me namelijk wel wat!

Tegelen

Een paar weken geleden nam ik een rijtje tegels uit het terras (achter) onder handen. Ik kan hier verder nog een heel verhaal bij gaan typen, maar eigenlijk wil ik gewoon een paar rijen tegels gaan verleggen om zo het terras beter uit te laten komen. Dat terras eindigt namelijk in een gek hoekje waar ik niet alleen al mijn tuingereedschap parkeer, maar waar ook nog eens heel dikke spinnen wonen. Het nodigt in ieder geval niet uit tot optimaal gebruik en dat doet het wel als alles er wat netter bij ligt.

De voortuin

Dit plan heb ik ook nog voor het stukje terras voor het huis. Maar hier is het net een graadje erger. Toen ik hier zes jaar geleden kwam wonen, hield ik alles wel goed bij (onkruid wieden en zo) en had het plaatsen van een tuinhek prioriteit. Maar nu de kindjes ouder worden en gráág voor het huis spelen, wil ik hier eigenlijk wel een betere zithoek hebben. Het terras bestaat nu uit zo’n zes soorten tegels (kapot en heel) en dat begint me gewoon tegen te staan. Je kunt iets wel opruimen, maar dat ’t niet past blijf je toch wel zien. Grote wens dus, maar dit project hangt een beetje van de hulp van anderen af. Ik kan namelijk veel, maar een paar vierkante meter tegels plaatsen vind ik wel een beetje spannend.

Schuurtje

Het nadeel van mijn huis is toch wel dat er geen schuur bij de woning hoort. Het is dus helemaal aan de bewoner(s) van het huis om deze alsnog in de tuin te plaatsen óf de berging bij de keuken hiervoor in te richten. Met twee fietsen, wat kinderspeelgoed en tuingereedschap her en der is een schuur of afdakje eigenlijk wel een must. Je begrijpt dat ik hoop dat het dit jaar nog lukt om een schuurtje/afdakje te laten plaatsen. Laten plaatsen ja, want hoewel ik best handig ben en veel kan, wordt een afdak bouwen een te grote uitdaging. ;)

En als alle grote plannen langzaam vorm beginnen te krijgen, kan het allerleukste beginnen. Ik vind het namelijk heel leuk om te klussen en te slepen, maar bloemen planten en zaaien vind ik nog veel leuker! Enne, tijd voor een tuinfeestje misschien?

5 thoughts on “(Moes)tuinproject van 2019

  1. Ik ben erg benieuwd hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Wij moeten nog groen gaan aanschaffen in onze tuin, maar zijn eerst druk bezig geweest in huis wat even prioriteit had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top