persoonlijk

Een middag naar het bos (Tip!)

Middag naar het bos

Wandelen, ik houd ervan. Voor ik op mezelf ging wonen, wandelde ik bijna iedere avond met mijn moeder. We plakten vaak een extra rondje aan de wandeling vast, omdat we nog niet klaar waren met praten. Wandelen is voor mij de perfecte manier om even op te laden. Een flinke tijd geleden schreef ik over hotspots in Assen en noemde toen het Asserbos. Dit bos is voor mij de perfecte plek om urenlang doorheen te lopen terwijl je kletst en foto’s maakt. En dat is precies wat ik in de herfstvakantie met vriendin Madelon en onze zoontjes heb gedaan. Kijk je mee naar de sfeerbeelden?

Foto gemaakt door Madelon.

Asserbos 2 bewerkt

Asserbos 4

Foto gemaakt door Madelon.

Asserbos 5

Foto gemaakt door Madelon.

De dierenweide

Aan het Asserbos grenst ook een kinderboerderij. Deze kinderboerderij staat (vooral) bekend om het grote vogeleiland in het midden van een vijver. Dit is een plek waar ik als klein meisje al met mijn ouders kwam. Het maakt het extra leuk dat ik hier nu met mijn eigen kinderen rond kan lopen, op zoek naar mooie pauwenveren.

Op dit eiland vind je verschillende paadjes langs hokken met vogels. Ook lopen er een groot aantal kippen, hanen, kalkoenen en pauwen vrij rond. De kalkoenen of pauwen lopen ook wel eens buiten dit terrein. Wat een vrijheid! De kinderboerderij is trouwens niet alleen leuk om op een vrije dag te bezoeken, ook scholen boeken hier educatieve ochtenden. Het is er zo groot en rijk, dat je hier inderdaad veel kunt (bij)leren.

Middag naar het bos

Foto gemaakt door Madelon.

Asserbos 3

Foto gemaakt door Madelon.

Op het eiland vind je ook een stal waar op dit moment een grote bok rondloopt. Na het maken van deze foto heb ik de rest van de middag naar geit (bok?) geroken. Een heel aanwezige geur. De enige die de geur overigens wel wist te waarderen, was de kat. Ze dook bij thuiskomst op mijn jas en bleef maar rollen en kopjes geven.

Het Duurzaamheidscentrum

Naast de stallen vind je nog een schapenweide met openlucht theater en een (nieuw) duurzaamheidscentrum. Het Duurzaamheidscentrum van Assen staat volledig in het teken van – je raadt het al – duurzaamheid. Bij de bouw ervan is gebruik gemaakt van duurzame en gerecyclede materialen en als je voor een maaltijd neerstrijkt, is de kans groot dat je deze met een salade uit eigen tuin opgediend krijgt.

Educatie en activiteiten

Een paar weken geleden had de juf van I. een ochtend op de boerderij geboekt. Zoals ik net al schreef, valt er op de boerderij veel te leren. Maar ook in het Duurzaamheidscentrum kun je van alles leren. Er zijn verschillende zalen waar je als schoolklas uitleg over een bepaald onderwerp kunt krijgen. Maar ook staat er om de zoveel tijd een nieuwe, kleine tentoonstelling centraal. Vorig jaar stond deze in het teken van de wolf. (Als je het nieuws een beetje hebt gevolgd, dan heb je misschien meegekregen dat de wolf sinds een aantal jaar weer in de provincie Drenthe wordt gesignaleerd.) Voor kleine kinderen is er een zaal met verschillende opgezette dieren, posters en microscopen. En natuurlijk kan er gelezen en getekend worden.

Het eten

De horeca in het Duurzaamheidscentrum wordt (gedeeltelijk) geleid door mensen die niet volledig op de arbeidsmarkt mee kunnen komen. Een goed initiatief als je het mij vraagt. Het menu bestaat uit een aantal vaste gerechten, zoals soepen, tosti’s en patat en uit een aantal daghappen. De laatste keer dat ik hier met mijn eigen moeder at, bestond de daghap uit een runderstoofpotje.

Al met al in meerdere opzichten een aanrader.

Ken jij dit centrum of ben je er al eens geweest? Deel je ervaring in een reactie.

4 thoughts on “Een middag naar het bos (Tip!)

  1. Oh wat een fijne foto’s zeg! Ik kan zo genieten van de natuur. Kan me voorstellen dat dit een echte aanrader is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top