mode, shoppen en wishlist samenwerking

Kringloopgeluk

Als je net als ik van tweedehands winkelen houdt, heb ik vandaag een mooie update voor je in petto. Ik kreeg vandaag namelijk even de kans om alleen naar een kringloop toe te rijden en vond daar natuurlijk weer allerlei moois.

Ontspullen

Even een kleine noot vooraf: ik ben nog steeds druk bezig met het ontspullen van mijn huis, lekker! Een paar items heb ik apart gelegd, omdat ik het de moeite waard vind ze zelf te verkopen, maar in de meeste gevallen geef ik mijn overbodige spullen weg aan bekenden of doneer ik het aan de kringloop. (Ik kies trouwens altijd voor de kringloop in onze buurt waarbij het niet om het behalen van winst gaat, maar om het inzamelen van geld om goede doel(en) mee te ondersteunen.)

Om in de Marie Kondo-sfeer te bijven hangen: ik wil mijn omgeving alleen nog vullen met items die joy sparken en daarom lukt het prima om op te blijven ruimen. Ik heb het afgelopen halfjaar echt ontzettend veel kleding, schoenen en overbodige spullen weggebracht. Omdat ik niet doelloos winkel, mag ik daarom van mezelf af en toe naar een kringloop toe. Als ik dan een boek van een favoriete schrijfster vind of leuk houten speelgoed zie staan, gaat dit mee naar huis. Dit is voor mij materiaal dat die bekende ‘spark’ wel heeft en dat nog regelmatig gebruikt gaat worden. Voor vijftig items die het huis verlaten, mogen er dus best een paar puzzels of een speelgoedautootje binnenkomen.

Lycka

Dit keer bracht ik een bezoek aan kringloopwinkel Lycka, die ik eind vorig jaar ontdekt heb. De winkel zit in een ex-bedrijvenpand en staat vol ingebrachte en opgekochte (brocante) spullen. Dit vormt een leuke mix en nodigt m.i. mensen van diverse milieus uit om eens bewust tweedehands te gaan winkelen. Je begrijpt dat ik daar voornamelijk voor mijn kinderen loop rond te kijken, maar ook over de meubels ben ik wel te spreken. Ze verkopen er heel mooie restpartijen meubels die ik zo neer zou willen zetten. Wat ik trouwens tof vind aan Lycka is dat je er voor de boeken drie euro per kilo betaalt. Als je dus slim zoekt kun je veel voor weinig meenemen. Aanradertje hoor.

Planes, spelletjes en Max de Muis

Goed, de items dus. Allereerst een nieuwe bouwset uit de serie Planes. Net als elke kleuter van een jaar of vier is ook mijn zoon fan van Cars en Planes en scoor ik punten door daar iets van mee te brengen. I. en ik hebben de afgelopen middag in ieder geval nog lekker zitten prutsen en verven aan een houten DIY-vliegtuigje. Omdat ik binnenshuis ook meer met mijn (voornamelijk) kleuterkind wil ondernemen, zoek ik ook vaker naar spelletjes of simpele puzzels die we samen kunnen spelen of maken. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar de wat ouderwetsere items en ook vandaag had ik geluk met een ouderwets, maar compleet dominospel. Ook vond ik een tijd geleden (ergens anders) een vrijwel nieuw Max de Muis kwartet dat we binnenkort ook eens uit moeten proberen.

Boeken

Geen kringloopbezoek zonder de boekenafdeling bekeken te hebben. Zoals ik net al opmerkte vind ik het leuk aan Lycka dat je er je boeken per kilo betaalt. Als je dus een paar paperback pockets of kinderboeken uit het schap vist, betaal je weinig voor ‘veel’ boeken. De laatste tijd zoek ik naar kinderboeken van Annie M.G. Schmidt, omdat I. en ik de boekjes over Jip en Janneke aan het lezen zijn, maar die vond ik er dit keer niet. Wel nam ik een Dikkie Dik boek en wat andere kinderboeken mee. Voor mezelf scoorde ik de roman Nachtblauw, geschreven door Simone van der Vlugt. Het is een historische roman die ik nog niet ken en waar ik me de komende week mee op de bank of in bed ga installeren.

Planes 

Zoals ik net schreef, is I. op dit moment dol op Cars en Planes. Ik moet bekennen dat ik regelmatig met tweedehands spulletjes uit deze series in mijn handen sta, dus die liefde voor auto’s en vliegtuigen zit niet in ieder kind. ;) Een kort bezoekje leverde me een paar weken geleden al een puzzel en memoryspel op; oma voegde daar een bijna complete set Duplo aan toe. Voor Duplo maak ik trouwens altijd een uitzondering, omdat hier nog heel veel door beide jongens mee gespeeld wordt. (En ik bouw ook lekker mee.)

Autostoeltje // Tip!

Tegenwoordig kijk ik alleen naar kleine spullen, maar een paar jaar geleden keek ik ook wel bij de grote babyspullen rond. De kringloop is dan ook de plek waar zaken als een autozitje en fietsstoel gevonden zijn. Nu zal niet iedereen hier meteen tussen gaan kijken, maar als je budget niet zo groot is, is het zeker de moeite waard. De ingeleverde spullen worden natuurlijk gecontroleerd en na aanschaf ervan is het schoonmaken ook geen grote klus. Bovendien zijn het veel nieuwe items die worden ingeleverd. Ik spot namelijk regelmatig Maxi-Cosi’s en reiswiegmodellen die ik gewoon uit folders herken. Waar je online snel € 100-, voor autostoeltjes neertelt, betaal je in een kringloop meestal tussen de € 10-, en € 15-,. En volgens mij is een bedrag van € 15-  dan nog aan de hoge kant. Dus moeder; ouders opgelet: sla ook deze hoek niet over als je in de kringloop bent.

Heb jij recentelijk nog een mooie tweedehands vondst gedaan? Do let me know!

(*) Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.

One thought on “Kringloopgeluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top